Markiz novim singlom i drugačijim zvukom najavljuju rad na novom albumu

Iza sebe imaju tri studijska albuma i četiri nominacije za Porin, od toga tri za najbolji rock album, što dovoljno govori o njihovoj predanosti pjesmama i samomzvučnom identitetu benda koji je svih ovih godina bio jedinstven. Putovanje do četvrtog albuma započinju novom pjesmom, ali i drugačijim zvukom. "Tko mi je bio kriv" koketira s elektronikom, a obilježavaju je vrhunski klavirski riff, snažna bas linija i vrlo zanimljiv refren koji će vam sigurno ostati u glavi već nakon prvog slušanja. Glazbu je radio Andrej Babić, a uz njega tekst potpisuje Krešimir Butković, dok je produkciju radio Ivan Božanić.
"Već dugo se zabavljamo s ovom pjesmom, napravili smo nekoliko verzija, čak smo odustali od ideje da bude dio trećeg albuma jer nismo bili 100% sigurni kako ju aranžmanski postaviti. Nakon što smo snimili bubanj, bas i gitare, falio nam je još samo taj neki sound koji će to sve skupa povezati. S obzirom da nam se svidjela ideja korištenja elektronike, željeli smo napraviti odmak od onoga što smo do sada radili, ali pod uvjetom da se može izvesti uživo. Moram se zahvaliti našem Ivanu Božaniću na strpljenju i pomoći oko sounda. Ne želimo robovati nekom određenom stilu nego aranžman prilagođavati od pjesme do pjesme" - rekao je Andrej Babić.

Kombinacija rocka i elektronike dosljedna je svjetskim trendovima, dok pjesma svojom atmosferom vrišti za radijskim eterom i top listama. I vizualno je nešto drugačiji od onoga što smo do sada viđali kod Markiza, a za to su zaslužni iskusni Nevio Smajić i Mario Borščak. Spot je sniman u prekrasnom okruženju showrooma La Bestia.
Nema sumnje, Markiz se uvijek slušao i uvijek će se slušati, a novim singlom i zvukom već sada intrigiraju i u nama izazivaju nestrpljivost u iščekivanju novih materijala. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.