Osječki Akvarel slavonske instrumente zamijenio glasovima i otpjevao „Škripi đeram“

"Škripi đeram" najavni je singl Akvarelovog pop jazz a cappella albuma tradicionalnih slavonskih pjesama "Iz sveg klasa", a koje su savršeno umotali u moderni izričaj. Video broj za koji su zaslužni Cinematic studio i redatelj Josip Grizbaher sjajno se stopio s idejom o jednom đermu na bunaru kao čarobnom mjestu na kojem je na trenutak moguće osjetiti magiju ženske ljepote, odjenuvši ju u potpuno drugačije glazbeno ruho.
Spot je premijerno prikazan na CMC televiziji i portalu Music Box, te u Caffe baru Pepermint u Osijeku gdje su se protekle subote, osim članova sastava, okupili njihovi brojni prijatelji, ljubitelji njihovog stvaralaštva, autor spota Josip Grizbaher i producent Olja Dešić koji je radio aranžmane i producirao cijeli album "Iz sveg klasa". Krajem prošle godine album je objavljen na digitalnim streaming servisima, a 1. ožujka za Croatia Records izlazi i CD izdanje. 

Ovaj jedinstveni spoj glazbe izvedene isključivo glasovima (uključujući i ljudski beatbox i bas) te tradicionalnih slavonskih pjesama, došao je kao ideja kad se Akvarel predstavio 2017. godine na Etno festu Neum s pjesmom "Crne oči", a na poziv direktora festivala Jurice Pađena. Tako su slavonski tradicionalni instrumenti zamijenjeni suvremenim vokalnim igrama Ozane Tomić, Nere Mamić, Ivane Marinić, Dore Vestić, Marine Hlupić, Davora Solanovića, Alana Marinića i Hrvoja Vanje Dražića.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.