„Između riffa dva“ Buđenja – posveta glazbenim korijenima

„Između riffa dva“ Buđenja – posveta glazbenim korijenima

Posljednji u nizu singlova s aktualnog albuma "Samo ti, samo ja" Buđenjadirljiva je posveta glazbenim korijenima i dvorani slavnih rock 'n' rolla pod nazivom"Između riffa dva". Riječ je o autorskoj suradnji Darka Bakića i Josipa Radića, basista benda koji se za ovu priliku uhvatio električne gitare te producentaHrvoja Prskala.

"Ovom pjesmom željeli smo se zahvaliti našim omiljenim bendovima i svim našim profesorima gitare, etike i hedonizma, od Freddieja, Elvisa i Springsteena, Beatlesa i Dylana pa sve do Bregovića. O životu smo najviše učili iz njihovih udžbenika stoga je naša poruka jednostavna i direktna: koristite rock 'n' roll za imunitet i borbu protiv alergije", objašnjava Darko Bakić, frontmen Buđenja.
"Premda posve odudara od osnovnog ugođaja albuma i naginje country rocku, posrijedi je skladba u koju je ucijepljeno ponajviše emocija. 'Između riffa dva' s refrenom 'Istina je među riffa dva/Ništa mudro/Al' je sve što znam/Obećanje davno, spas za nas/Ide uz gitaru, bubanj, bas' lijepa je posveta glazbeničkom putovanju, metaforički i doslovno", napisao je glazbeni kritičar Bojan Mušćetkoji se u svojoj recenziji pozitivno osvrnuo na cijeli album "Samo ti, samo ja": "Očito minuciozno kreiran, peti studijski album Buđenja ujedinjuje sve njihove kvalitete – autorski touch Darka Bakića oplemenjen prepoznatljivim smislom za melodiju, dobro odmjeren odnos power popa i soft rocka, uz preciznu primjenu funky natruha zaista je odlično položen ispit zrelost", zaključuje Mušćet.
Video spot za pjesmu "Između riffa dva" djelo je redatelja Tomislava Povićakoji je zabilježio kadrove s nedavne koncertne promocije albuma "Samo ti, samo ja" održane u zagrebačkoj Tvornici kulture na kojem su se bendu pridružili njihovi glazbeni prijatelji i kolege Lara i Hrvoje iz Bang Banga, Boris Hrepić Hrepa, Dino Rađa, Damir Kedžo i Igor Ivanović.

Foto: Julien Duval

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.