Goran Bare & Majke uz pratnju velikog orkestra rastjerali oblake i napunili Šalatu

Više od 2 i pol sata Goran Bare & Majke do zadnjeg mjesta ispunjenu Šalatu držali su na nogama, a premijerno predstavljeno izdanje s velikim orkestrom pod ravnanjem Alana Bjelinskog i u aranžmanima Ante Gele oduševilo je publiku zbog čega su već neki ovaj koncert proglasili rock koncertom godine. Uvodni dio, koji je još više oplemenio psihodeličnu pjesmu "Ljubav krvari", podsjetio je na slavne trenutke u povijesti glazbe kada su se rock i simfonija uspješno miješali kako bi stvorili jedinstveni zvuk i zadovoljili ukuse široke mase.
 

"Nuspojave" su nastavljene, uslijedile su "Krvarim od dosade", "Skarabej Go-Go" i "Zašto", a potom i dobro nam znani hitovi, već ranije predstavljena reggaeton verzija "Put ka sreći", "A ti još plačeš", himnične "Teške boje" i"Pozovi me u noć", "Ja sam budućnost", "Budi ponosan", "Mene ne zanima", "Grešnik", "Mršavi pas" i drugi. I više nego dovoljno za usijalu atmosferu pod zvijezdama. Koncert je još jednom potvrdio - Goran Bare & Majke su neprikosnoveni vladari hrvatske rock scene. Nakon eksperimenta u Tvornici kulture, Šalata je bila mjesto premijernog predstavljanjaobrade kultne pjesme The Walker Brothersa "The Sun Ain't Gonna Shine Anymore".
 

Večer bluesa nastavljena je uz "Baretov blues" i "Da te vidim" iz faze s Plaćenicima. Nakon što je publika odbijala napustiti koncertni prostor, Bare se s bendom vratio na pozornicu i po drugi put izveo "Vrijeme je da se krene", kultni hit koji najavljuje kraj, ali samo do sljedećeg susreta s vjernom publikom.
Iako je cijelo vrijeme prijetila kiša, ispostavilo se suprotnim od naslova pjesme The Walker Brothersa, a Bare i Majke bili su kao najsvjetlija mjesečina kojom jeobasjana Šalata kao nikada do sada i s čime se mogu pohvaliti samo rijetki. Definitivno, rock koncert godine!
 

Foto: Goran Berović

 


Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.