Calido ima ljetni hit i jedinstveni spot za „Ovaj dan“

"Ovaj Dan" je novi ljetni singl grupe Calido u njihovom poznatom akustičnom stilu. To je pjesma poletnog ritma i vrckavog teksta, s društvenim konotacijama, koja poziva na optimizam i promjenu na nešto bolje.
 
U vrijeme globalnih političkih previranja i nesigurnosti te loše domaće političke klime, niti ‘lijevo’ niti ‘desno’ se ne čine kao valjane solucije jer ne daju odgovore na goruća društvena pitanja. Ono što Calido zapravo muči je da niti jedna opcija ne vodi borbu za ‘malog čovjeka’. Calido govori kako ‘kreću putem juga’ aludirajući pritom na sretno kretanje u smjeru mora i odmora gdje nam sve brige prestaju, priželjkujući pravednu svakodnevicu. "Ovaj Dan" propagira aktivnu borbu protiv posvemašnjeg beznađa u društvu, zauzimanjem pozitivnog stava. Calido smatra da je bolje sutra itekako moguće ako počnemo mijenjati svoj stav nemoći i shvatimo da smo krojači vlastite sudbine te pokretači željenih promjena. Ne trebamo se bojati, važno je odbaciti negativu koja nas kao društvo guši i iscrpljuje. Moramo što prije zauzeti pozitivni stav te sa širokim osmijehom na licu koji poput ‘sunca topi oblake’ okrenuti voljenim osobama i zajedno s njima krenuti ‘putem juga’ u borbu za bolju sutrašnjicu.
 
Glavni vokal je izvrsna i sugestivna Vedrana Šlipogor. Autor glazbe i teksta je etablirani skladatelj i producent Alan Dović. Glazbeni doprinos pjesmi "Ovaj Dan" dali su vrhunski instrumentalisti Janko Novoselić (bubanj), Denis Marijanović (bas) te Antonio Geček (truba). Za izvrstan animirani spot zaslužan je redatelj Jadranko Begić Stripy, dok je animaciju uz Jadranka radila i Anita Popić.
 
Calido intenzivno radi na pjesmama za drugi album te se mogu pohvaliti i ekskluzivnom premijerom singlova na Hrvatskom Radiju, MTV premijerom spotova "Gubim sve", "Jednom" i "Pokucaj 2x", CMC premijerom singla "Kreni dalje", gostovanjima na brojnim radijskim, televizijskim te emisijama novih medija (Balcony TV, Garaža, Soundstarter...) te velikim uspjehom na brojnim domaćim i regionalnim radio postajama. Također, dobitnici su MTV gold nagrade za pjesmu "Govori tiho" u duetu s Filipom Dizdarom.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.