Hrvati prvi na svijetu klonirali jodlera

Nevjerojatno, ali istinito! Kloniranje ljudi uistinu postoji. Ne samo da postoji, već je ovdje, pokraj nas. Dosh Lee i redatelj Doringo uspjeli su napraviti čudo za koje znanstvenici nemaju objašnjenje - klonirali su "jodlera svih jodlera", kultnog Jürgena. Moglo bi se reći da je, uz izume padobrana i penkale te organizacije izložbe konja u Krivom putui tradicionalnog "Jauk party-a" u Vodicama, ovo najveći uspjeh Hrvata u povijesti.

"Proces je iznimno jednostavan. Uspješno smo prenijeli jezgru iz Jürgenove tjelesne stanice u neoplođenu jajnu stanicu, kojoj smo prethodno uništili jezgru UV zračenjem. Tim smo postupkom postigli sjedinjenje stanice i citoplazme jajne stanice. Nakon što smo dobili novu jezgru, jajna stanica se počela dijeliti kao da je oplođena, čime je započeo razvoj Jürgenovih klonova. Ovom trivijalnom tehnikom prijenosa jezgre pokazali smo put znanstvenicima za nova uspješna kloniranja.". - skromno objašnjavaju članovi Dosh Lee-a.

Što se videospota tiče, bili su kratki: "Spot ne valja. Doringo je bespovratno uništio pjesmu. Džaba smo klonirali."

"Jodlanje na travici" je kompozicija koja spaja spojivo s nespojivim, ujedinjuje narode te briše granice ruralnog i urbanog. Ukratko, čarobna fuzija jodlanja, punka i kajkavske popevke. Most koji spaja Zagreb, Lübendorf i Škofju Loku. Dirljiva i poučna pripovjetka o aljkavom pastiru, koji je zbog vlastite nonšalancije izgubio kravicu.

Ne postoje pravi pridjevi koji mogu dostojno opisati "Jodlanje na travici". Singl je vragolast. Misteriozan. Čudesan. Sanjiv, no uzbudljiv. Šašav. Slatkorječiv. Nezasitan i nestašan. Lukav i bezbrižan. Sakralan. Mističan, no shvatljiv. Snosan (suprotno nesnosnom). Izvanzemaljski. Spektakularno glamurozan. Apstraktan. Senzibilan. Neponovljiv. Paranormalan. Abormalno teatralan. Odiše elegancijom. Sladunjav. Zavodljiv i erotičan. Suptilan. Spiritualan. Bizaritetan (spoj bizarnosti i rariteta). Eklektičan i ekstatičan. Eteričan. Bravurozan. Transcendentalan. Lakom i halapljiv. Hranjiv. Neobjašnjiv.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.