Nina Kraljić osvojila čak 4 nagrade na ovogodišnjem MIK-u

Nina Kraljić briljirala je nastupom i interpretacijom na ovogodišnjem izdanju Festivala 'Melodije Istre i Kvarnera' te osvojila čak četiri nagrade za pjesmu ''Se do kad je sveta'' koju autorski potpisuju Saša Markovski (glazba, aranžman) i Vjeko Alilović (tekst). 

Pjesma je osvojila drugu nagradu ocjenjivačkog suda,  nagradu Čakavskog zbora za najbolji tekst, nagradu Radio Istre za najbolji aranžman te nagradu 'Zlatni mikrofon' HR Radija Rijeke za najbolju interpretaciju. Nini Kraljić ovo je bio drugi nastup na MIK-u, ali prvi put na čakavskom dijalektu. Kako i sama kaže, sam nastup je za nju veliki izazov, a svima je zajedno bio cilj pomicanje granica u korištenju dijalekta. 

"Lijepo je dobiti ovako veliku potvrdu kvalitete, ali još ljepše upoznati sve ove divne ljude i dijeliti s njima svjetla pozornice cijeli tjedan i to svaki dan u drugom gradu. Uspomena za cijeli život.", kaže nam Nina. 

Saši Markovskom ostvarila se želja pa je, kako kaže, u zrelim godinama debitirao na MIK-u. 
 
"Iako dolazim iz potpuno drugačijeg glazbenog miljea, velika mi je želja bila dolazak na MIK. Iznimno cijenim taj festival, kao i njegovu ulogu u glazbenom i svakom drugom životu našega kraja. Zahvaljujući Vjeku Aliloviću došlo je do realizacije moje želje. S druge strane, u svojim sam stavovima bio iznimno precizan, želio sam da pjesmu izvede upravo Nina Kraljić, da napravimo mikovsku pjesmu, ali na naš način. Zadovoljan sam i sretan kako je sve zajedno zvučalo! (Saša Markovski, Novi list)

Foto: Nina Kraljić

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.