Sacher - novi projekt i singl legende novog vala

Sacher - novi projekt i singl legende novog vala

"Električni sitar savršeno zvuči u pjesmi i ne znam jel to ikad iko koristil u ovim krajevima. Ima i 12-žični Rickenbacker, akustična gitara na open G štimu, i moj dragi EB-0 Gibson iz 1964. i piccolo snare i sve... A čega tek ima na albumu, koji stiže uskoro - Kyma, sikusi, antara, charango, električni klaviri, gitare bez pragova, zrikavci Algarvea, plac u Lagosu i Rovinju, Glavni kolodvor, Brankina zdela za salatu...“ (Srđan Sacher)

SACHER je novi bend Srđana Sachera, osnivača legendarnih Haustora i Vještica, autora brojnih hitova, kao što su 'Moja prva ljubav' (Djevojke u ljetnim haljinama), 'Totalno drukčiji od drugih', 'Volim slušati radio' , 'Ne-običan dan', 'Kradljivac srca', 'Zlato', kompozitora koji se u svojoj bogatoj karijeri okušao, ne samo u popularnoj glazbi, nego i, vrlo uspješno, u glazbi za film, kazalište i televiziju.

Bend se predstavlja singlom 'Mene nisi nikad volila', uz koji najavljuju i skorašnji izlazak albuma, intrigantnog naslova, 'Biser, ambra, jantar' na kojem će se naći 14 pjesama, i na kojem, kako i sam Sacher kaže, ima svega – od sitara, 12- žičnog Rickenbackera, antara, sikusa, električnih klavira, gitara bez pragova pa sve do zrikavaca, placa u Lagosu i Rovinju, Glavnog kolodvora i Brankine zdele za salatu.

"Singl je, kao i kompletan materijal, sniman u mom glazbenom ateljeu, a nakon toga miksan i produciran u 'Dim Dam Dus' studiju Zvonimira Duspera Dusa koji je sjajno odradio posao. A bend...bend se smijal kad su čuli stihove: "Samo se uzrujam kad vidim kak si stara". Rekli su - pa to se zapravo o tebi radi .....pozdravil ih Kolumbo! :)“

Glazbu i tekst potpisuje Srđan Sacher, a u aranžmanima mu se pridružuje i ostatak benda kojeg, uzSachera na basu, klaviru i Kymi čine Filip Riđički (vokal, udaraljke), Ivan Beuc (6- i 12-žična gitara, bariton gitara, električni sitar), Miljan Bakić (akustična i električna gitara, prateći vokal), i Dragan Brkljačić Faca (bubnjevi, udaraljke).

Foto: Borislav Pesić Blagoja 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.