Ženska klapa koja će vas očarati, poslušajte Fjoret i „Nismo se znali razumit“

Ženska klapa koja će vas očarati, poslušajte Fjoret i „Nismo se znali razumit“

 

Hit Records sa velikim zadovoljstvom, predstavlja novog člana brojne glazbene obitelji. Reći će mnogi, još jedna klapa. Ipak, ovoga puta riječ je o pravom glazbenom biseru. One su mlade, lijepe i uz to, uvjerit će te se sami, fenomenalno zvuče - ženska klapa Fjoret.

Šest mladih dama, čine klapski sastav koji nam stiže iz Tučepa, a postoje od 2007. godine. Tijekom godina, broj članica se mijenjao, a današnji postav čine Tanja Topić (prvi sopran), Romana Lalić Pejković (drugi sopran), Ružana Kovač (prvi alt), Lana Erceg (prvi alt), Ana Vranješ (drugi alt) i Vanja Domazet (drugi alt).

Fjoret nije nepoznat pratiteljima klapske glazbe, dapače. Godinama su nagrađivane sudionice Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, sudjeluju i na Večerima dalmatinske pisme u Kaštelima, a rado su viđene gošće na brojnim klapskim smotrama.

Nakon autorskih pjesama, 'Jubav si moja', 'Još nas ima', 'Ruke', 'Biokovo, oče o' kamena' i 'Da imamo nas',  predstavljaju novu pjesmu 'Nismo se znali razumit'. Za tekst nove skladbe, koja je ujedno i njihov adut za ovogodišnje izdanje Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima 21.07., zaslužna je autorica iz redova same klape. Ružana Kovač osim nekih pjesama za Fjoret, potpisuje i tekstove, za brojne druge poznate klapske sastave.

Njezin tekst 'Nismo se znali razumit', ovoga je puta uglazbio Mislav Biočina, aranžman je zajedničko djelo Mojimira Čačije i Hrvoja Domazeta, dok produkciju potpisuje Tomislav Mrduljaš.

Fjoretice kroz smijeh ističu, kako bi im ova pjesma, na ovogodišnjim Večerima dalmatinske pisme, nakon treće i druge nagrade žirija, mogla napokon donijeti i onu najvrjedniju, prvu nagradu.

'Riječ je o jednoj pravoj ženskoj životnoj baladi koja će, nadamo se, pronaći svoj put do slušatelja. Sa tekstom se lako saživjeti, a melodija jednostavno nosi. Iskreno vjerujemo, kako upravo ova skladba ima - ono nešto.', poručuju iz Fjoreta. A da imaju ono nešto, jasno je i ako se zna, da im i struka i publika često znaju reći, kako zvuče kao prava muška klapa, što je u svijetu klapske glazbe, u svakom slučaju kompliment. Jedno je sigurno, uz žensku klapu Fjoret, u budućnosti se vežu, samo najljepše vijesti.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.