Marko Tolja - rasprodani koncerti i hit pjesma s Mijom Dimšić

Marko Tolja - rasprodani koncerti i hit pjesma s Mijom Dimšić

Marko Tolja u 2019. godini proživljava najljepše životne trenutke. Privatno, uživa u prvim mjesecima svog novorođenog sina, a poslovno niže uspjeh za uspjehom. Tako je protekli tjedan održao dva rasprodana koncerta, onaj na trsatskoj Gradini i na šibenskoj Tvrđavi Barone gdje je publiku još jednom zadivio svojim glazbenim umijećem, odličnom atmosferom i romantičnim duhom.

I duet "Sva blaga ovog svijeta" koji je nedavno snimio s glazbenicom Mijom Dimšić i izveo na Splitskom festivalu iz tjedna u tjedan osvaja vrhove glazbenih ljestvica. Na nacionalnoj glazbenoj ljestvici zauzeli su sedmo mjesto, a romantični spot koji su snimili postao je internetska senzacija.

Svestranog glazbenika publika je upoznala preko hvaljenog debitantskog albuma Stare dobre stvari. Već je tada bilo jasno da se radi o izvanrednom vokalu, s kojim se jednako dobro snašao u brojnim glazbenim pravcima – popu, jazzu, swingu... Dokazuju to i nagrade s brojnih festivala, tri osvojena Porina te albumi koji su uslijedili.

Nakon zapažene suradnje s Jazz Orkestrom HRT-a na albumu Stavi pravu stvar, kada je suvremenim hitovima dao retro prizvuk, uslijedilo je snimanje presjeka najljepših ljubavnih pjesama koje je otpjevao ili napisao. Objavljene početkom godine na albumu Tišina - Love Collection, pjesme „Sve što nisam ja“, „Tišina“, „Zaplesale su sjene“ osvojile su glazbene ljestvice i srca publike. 

Fotografije iz Šibenika, gdje je u nedjelju održao koncert na Tvrđavi Barone, pronađite na linku. Slobodno ih objavite uz potpis Tvrđava kulture Šibenik.
 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.