TZ Dubrovačko-neretvanske županije na arheološkom turističkom sajmu u Italiji

TZ Dubrovačko-neretvanske županije na arheološkom turističkom sajmu u Italiji

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije predstavlja svoju arheološku i kulturnu ponudu na sajmu "Mediteranska razmjena arheološkog turizma“, koji se do 17. studenoga održava u gradu Paestum u Italiji, izvijestili su u petak iz županije. 

Na zajedničkom hrvatskom štandu prezentirana je ponuda Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije.

22. izdanje sajma se održava u drevnom talijanskom gradu Paestumu, u pokrajini Salermo, koji je pod UNESCOvom zaštitom od 1998. godine, i to na lokacijama Arheloški park, Arheološki muzej,  Bazilika Paleocristiana i kongresni centar hotela Savoy.

Sajam "Mediteranska razmjena arheološkog turizma“ (Mediterranean Exchange of Archeological Tourism), jedinstven je u svijetu jer je posvećen isključivo arheološkom nasljeđu, koji je moderno predstavljen multimedijalnom, interaktivnom i virtualnom tehnologijom.

Na sajmu u Paestumu sudjeluje 100 izlagača iz 20 zemalja svijeta, biti će organizirano 60 predavanja i raznih poslovnih sastanaka, 300 govornika, a medijski će ga pratiti više od sto novinara. Očekuje se da će manifestaciju do nedjelje pogledati oko 10.000 posjetitelja, priopćeno je iz Dubrpovačko-neretvanske županije.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.