Večernji sati prvog adventskog vikenda puni su glazbe. Petak navečer veselo je bilo i na Stančićevom trgu. Svaki detalj ovog trga u sklopu Adventa na Stančiću pomno je dekoriran, a na fotogeničnom Stančiću u petak navečer nastupio je bend Scifidelity Orchestra. Na Stančićevom trgu koncerti vas čekaju svakog petka i nedjelje, a prvu nedjelju adventa zasvirat će Dorian Šestan & Adriana Kursar. Koncerti počinju u 18 sati.

Subotnje prijepodne omiljen je termin većine Varaždinaca koji ga vole iskoristiti za šetnju gradom i ispijanje jutarnje kavice. Na Bijelom Korzu od 11 sati uz kavicu ili kuhano vino možete uživati u glazbi Fani Solomun Tria, dok mališani mogu uživati u vožnji u vlakiću Djeda Mraza. Prave boje Božića svakako su crvena i bijela, a baš će se te boje spojiti u subotu navečer u 19 sati kad nas na Bijelom Korzu čeka koncert Crvene Jabuke. Na Bijelom Korzu čeka vas i snježna šumica s brojnim zanimljivim detaljima, idealnim za fotografiranje.

Jedna od novih lokacija ovogodišnjeg Adventa u Varaždinu je Habdelićev trg odmah do parka Vatroslava Jagića. Zona nazvana „Parkiranje“ oživjet će varaždinski park, a posebnost ove urbane i intimne zone je vatrica na kojoj možete ugrijati ruke ali i ispeći „našpikani“ jeger ili sljezove kolačiće. Uz nastupe DJ-eva i bendova Parkiranje vam nudi i jedinstvenu gastro ponudu ali i desetak alkoholnih i bezalkoholnih zimskih napitaka. Ljubitelji rockabilly glazbe doći će na svoje u subotu kad na pozornicu dolaze The Cat Paws, rockabilly ekipa iz Daruvara uz koju nikome neće biti hladno.

Detaljan program ovogodišnjeg Adventa možete pronaći na www.adventuvarazdinu.com