Međimurski ceker - jedinstvena kuća za odmor u srazu s prirodom koja je u ljetnim terminima popunjena dvije godine unaprijed

Međimurski ceker - jedinstvena kuća za odmor u srazu s prirodom koja je u ljetnim terminima popunjena dvije godine unaprijed

Zelenilo dokle ti pogled seže, miris šume, kreket žaba, zvuk zrikavaca, bezbrojni šareni leptiri, večernje krijesnice, a ponad toga samo nebesko plavetnilo koje se noću okiti zvijezdama...I sve to ali i još puno više od navedenog ono je što čini taj fantastičan okvir za očaravajući, upravo idiličan sraz s prirodom i užitak u prekrasno uređenoj kući za odmor na osamljenom obronku u Svetom Martinu na Muru,  kući za odmor nazvanoj Međimurski ceker, a ujedno i jednoj od prvih namijenjenim turistima u Međimurju.

Holiday home Međimurski ceker je kuća za odmor na adresi Grkaveščak 15, u Svetomu Martinu na Muri koja je i unatoč ovogodišnjim problemima s pandemijom COVID-19 u ljetnim terminima popunjena dvije godine unaprijed, a ono što je čini toliko posebnom ljubav je i strast vlasnika koji su svoj osjećaj sretnog doma uokvirenog prirodom, nadopunili sadržajima iz najbliže okoline - domaćom gastronomijom, dobrim vinima i drugom vlastitom ponudom te sadržajima okolnih kreativnih obiteljskih domaćinstava i Life Class termi Sveti Martin i sve to znalački utkali u ponudu i posao kojim se bave.

- Bili smo te 2005. godine pioniri ponude obiteljskog smještaja, kaže Nina Novinić, koja se prije nekoliko godina zbog tog posla sa suprugom vratila iz Zagreba da bi se oboje potpuno posvetili turizmu u vrijeme kada se tim poslom u kontinentalnom dijelu Hrvatske i Međimurju još malo tko bavio.

Bili su prvi i jedini koji su privatni smještaju nudili u Međimurju i kaže zbog toga i medijski zanimljivi.

- Bile su nas pune novine, ali i trudili smo se i tako četiri godine zaredom dobili nagradu Booking Aword s maksimalnim brojem bodova 10 od 10, a ja sam proglašena i za najboljeg privatnog iznajmljivača. Sada je već drugačije jer iz godine u godinu broj privatnih iznajmljivača raste. To je i pomalo stihijski, ali s obzirom na naše iskustvo imala sam sve više upita za savjete te sam odlučila to svoje znanje pretvoriti u drugu vrstu posla, onog savjetodavnom i tako sam osnovala Destinovu koja se bavi savjetovanjem i edukacijom privatnih iznajmljivača. Na širem području Hrvatske zasad nemam konkurencije, a nisam sigurna niti da se netko baš bavi individualnim savjetovanjem privatnih iznajmljivača i drugdje. Ima velikih konzultantskih kuća koje pokrivaju hotele i resorte, ali takvih poput nas baš i nema.

Privatni iznajmljivači su zanemarivani i kroz zakone koji se fokusiraju na velike hotelske lance, a upravo privatni iznajmljivači su bili i jedini koji za vrijeme zatvorenosti zbog pandemije koronavirusa nisu ulazili u mjere za očuvanje radnih mjesta, tako da imamo jako puno posla. Sretna okolnost je što je Međimurje zbog svoje turističke razvijenosti u vrijeme post korone postalo broj jedan destinacija u unutrašnjosti Hrvatske i rekorderi smo u kontinentalnom turizmu i po broju noćenja i broju dolazaka. Mi u smo s prvim svibnjem, od kako ponovno radimo, također puni. Dolaze nam stranci i Ceker je zbog svoje izdvojenosti i sigurnosti za turiste rezerviran u ljetnim terminima dvije godine unaprijed.Kontinentalni turizam se razvija promišljenije, drugačije nego onaj na Jadranu - ističe nadalje Nina napominjući da i su i potrebe i navike gostiju drugačije pa čak i dob, tako da su i njihovi gosti sve mlađi.

- Dolaze nam već oni u dvadesetima koji žele bijeg od užurbanosti i stresa i imaju neke svoje potrebe za aktivnim odmorom. Jadran će se morati itekako potruditi u buduće da zadrži goste, jer samo sunce i more tim suvremenim nomadima nisu dovoljni. Međimurje je moralo uložiti puno novaca da bi se razvilo kao destinacija pa i sam Ceker turistima uz kvalitetan smještaj i toplu dobrodošlicu gostoljubivo nudi i uvijek nove sadržaje kako bi gost, bez obzira na to je li biciklist, gurman ili samo sanjar, doživio u tom zelenom raju svoj savršeni bijeg od svakodnevice.

Ceker je destinacija u malom jer osim smještaja za 6 osoba ima i vanjski bazen, saune, hidromasažnu kadu, besplatno korištenje bicikala... i prelijepo uređen okoliš, a naša sugovornica napominje:

- Imamo hektar okućnice, svoj vlastiti vinograd, voćnjak sa starim sortama voća, vinsku kušaonicu u boltanom podrumu iz 1928. godine, gdje gosti mogu probati lokalna vina ili kraft piva. Međimurski ceker je kuća za odmor s četiri zvjezdice i kad kažem da smo destinacija u malom mislim na to da surađujemo s lokalnim restoranima, OPG-ovima, vinarima, adrenalinskim parkom i sve radimo tako da najprije osobno isprobamo prije nego to nešto počinjemo nuditi svojim gostima. Nije nam cilj gostima ponuditi količinu i broj nego kvalitetan sadržaj i to se pokazalo vrlo uspješnim poslovnim modelom.  

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.