Camp resort Olive Garden Jadrija u blizini Šibenika cvjetni je raj uz more i pravi užitak za tijelo i dušu

Camp resort Olive Garden Jadrija u blizini Šibenika cvjetni je raj uz more i pravi užitak za tijelo i dušu

U vrijeme pandemije COVID-19 prije svega zbog sigurnosti i zdravlja potrebno je dobro birati ljetno odredište koje će vam pružiti sve čari ljetnog odmora iz snova i bez straha od mogućnosti da nakon povratka morate u karantenu. Za koju god se destinaciju u Hrvatskoj odlučili to vam je zagarantirano. Turistički objekti, restorani pa čak i plaže opremljeni su svom potrebnom opremom za dezinfekciju, poštuju se propisane epidemiološke mjere i sve je čak i puno sigurnije nego u velikim gradovima iz kojih turisti obično i dolaze na odmor u Hrvatsku. 


Osim hotelskog smještaja jednako pomno o vašem zdravlju skrbe se i u odmorištima uz autocestu, u kampovima ili privatnom smještaju, jer ako je COVID-19 donio išta dobro onda je to svakako skrb o najvišoj razini higijene i zdravlja gostiju.


U izboru naše ljetne destinacije mi smo se odlučili za miran kutak za rad i odmor daleko od gradske vreve. Zato je naš ovogodišnji izbor Olive Garden Jadrija nedaleko Šibenika, maleni ali luksuzan camp-resort, zapravo prava oaza mira i tišine smještena u dijelu maslinika s više od 1000 maslina i prekrasnom privatnom plažom, na čijem je rubu tek maleni caffe-bar i mjesto za okupljanje surfera, i kit-surfera koji su posebna atrakcija kada na moru pred vašim očima izvode svoje lebdeće vratolomije.

Maja Roca, voditeljica kampa

U Jadriju smo stigli autocestom iz smjera Zagreba najbližom pristupnom cestom na čvorištu Pirovac. Na kraju asfaltirane prometnice kojom se dolazi do resorta u mjestu Jadriji od samog kampa dijeli vas nekoliko stotina metara pošljunčane ceste jer Camp-resort Jadrija zamišljen je kao oaza mira tišine i savršenoga sklada s okolnim krajolikom, kamenom, morem i maslinama, što je i postignuto.

Nalazi se između Šibenika i Vodica, nekoliko kilometara od nekadašnjeg šibenskog kupališta Jadrije, na malom rtu, izdvojenom od naselja, dok sam resort čini deset kamenom obloženih kućica. Po pet kućica smješteno je sa svake strane široke cvjetne avenije koja vodi do privatne plaže opremljene ležaljkama te suncobranima od trstike i posebnim ukrasom - ležaljkama od velikih kamenih blokova, s kojih se pogled pruža na uvalu i susjedne otoke i otočiće Prvić, Zlarin, Obonjan....

Cvjetni raj uz more - užitak za tijelo i dušu

Kućice s jedne strane uređene su s jednom, a s druge s po dvije kupaonice i nude smještaj za do šest osoba, a uz to svaka ima i svoj vlastiti prostrani vrt s pomno biranim mediteranskim cvjetnim vrstama, te eksterijerom s kamenim stolovima i drvenim klupama, ležaljkama, visećim mrežama ležaljkama ili ljuljačkama za djecu i odrasle, za uživanje u potpunoj privatnosti vlastitog obiteljskog ili prijateljskoga kruga.

U noći šetnica je to koja svojim gotovo nezamjetnim osvjetljenjem gostima osigurava užitak promatranja noćnog neba s ležaljke u vlastitom vrtu. Ovdje nema svjetlosnog zagađenja pa je noćno nebo poput onoga na južnoj hemisferi prepuno zvijezda i dalekih zvjezdanih izmaglica.

Na ovom odmoru uživa se svim čulima, jer tišinu remeti jedino šum valova i pjev cvrčaka koji u nedogled ponavljaju “svoj trohej zaglušujući i svoj zvučni teški jamb”(Nazor). To je i jedina buka koja dopire iz maslinika s tisuću stabala, a koja svake jeseni daruju plodove za na daleko poznato maslinovo ulje. Ono pak se osim za jelo koristi i kao podloga za kozmetičke pripravke u kombinaciji s eteričnim uljima lavande, hibiskusa, ružmarina... Zato u resortu možete dobiti i tajlandsku i razne druge opuštajuće ili medicinske masaže, masaže lica, stopala, a pokoju bocu tog uistinu prvoklasnog i nagrađivanoga djevičanskog maslinova ulja, naravno, možete ponijeti i sa sobom.

Ponuda - berba maslina za kraj

Uz vlasnika, Vinka Gulina, koji je nenametljivo na usluzi gostima tijekom čitavog boravka tu je i voditeljica resorta Maja Roca koja s nekoliko djelatnika savršeno skrbi o resortu i gostima i njihovoj sigurnosti. Po potrebi nudi im se i nabavka namirnica, a svaki ispraćaj gostiju začinjen je s druženjem i oproštajnom večerom koju posebno za goste priprema domaćin.


U sklopu resorta gostima je na raspolaganju i bazen s jacuzziem, a sljedeće godine u planu je otvaranje velikog beach bara i restorana na plaži, koji će gostima nuditi večernja druženja uz pjenušac, kanapee i osvježavajuća pića, a tijekom dana i lagana mediteranska jela po prihvatljivim cijenama.
Resort je otvoren od 1. lipnja do kraja listopada, a zateknete li se u resortu od polovice listopada na kraju sezone možete uživati i u berbi maslina. Cijene iznajmljivanja kućica na dnevnoj bazi mogu se kretati od 90 u predsezoni pa do 220 eura po danu u vrhu sezone, a ovih dana možete se raspitati za last minute ponudu.

Atrakcije u blizini - Kornati, Slapovi Krke 

Za goste koji borave u resortu niz sadržaja nudi se u okolnim destinacijama poput Vodica i do Krešimirova grada - Šibenika gdje se može razgledati poznata šibenska katedrala svetog Jakova i povijesno jezgro, te posebna atrakcija tvrđava Svetog Nikole koja u sezoni nudi i atraktivna glazbena i druga događanja. U blizini je i poznato arheološko nalazište, a turističkim brodicama može se oploviti čitav srednje-jadranski arhipelag pa tako možete posjetiti i najveće atrakcije - Kornate, slapove Krke ili se nekom izletničkom linijom uputiti u unutrašnjost do Nacionalnog parka Plitvičkih jezera, te nakon avanture doći ponovno u tišinu i mir resorta Olive Garden Jadrija koji vam ubrzo postane poput vlastitog doma koji je teško napustiti i kojemu ćete se uvijek rado vraćati.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.