Hrvatska je u 2021. godini „Preferred Destination“ ECTAA-e

Hrvatska je u 2021. godini „Preferred Destination“ ECTAA-e

Hrvatska turistička zajednica i Europsko udruženje putničkih agencija i turoperatora (ECTAA) potpisali su sporazum kojim Hrvatska u 2021. godini ima status „Preferred Destination“, odnosno „Odabrane destinacije“ krovnog europskog udruženja putničkih agencija i turoperatora. Ovim se sporazumom dvije strane obvezuju na međusobnu aktivnu suradnju s ciljem povratka i jačanja turizma u Hrvatskoj u 2021. godini.

„Veseli me što su ECTAA i Hrvatska ponovno partneri. Hrvatska je bila ECTAA-ina omiljena destinacija prije gotovo deset godina, što je rezultiralo boljim i snažnijim vezama između hrvatskih agenata i naših članova. U trenutnim teškim okolnostima, uvjereni smo da će ova suradnja olakšati nova putovanja u Hrvatsku“, izjavio je predsjednik ECTAA-e Pawel Niewiadomski.

Tijekom idućih 12 mjeseci, ECTAA postaje ključni međunarodni partner u promociji hrvatskog turizma i putovanja kroz jačanje odnosa europskih putničkih agencija i turoperatora s destinacijskim menadžment organizacijama i ostalim partnerima u Hrvatskoj. Do kraja godine planirane su brojne aktivnosti usmjerene na pozicioniranje Hrvatske kao sigurne i atraktivne destinacije, posebice za digitalne nomade. U Hrvatskoj će se uskoro implementirati i nova sigurnosna oznaka za sve pružatelje usluga u turizmu, koja će funkcionirati zajedno s postojećim zdravstvenim i sigurnosnim protokolima. Organizirat će se i poseban webinar na temu mogućnosti koje se nude na hrvatskom tržištu, a svoj polugodišnji sastanak ECTAA će ovog proljeća održati upravo u Hrvatskoj pa će nacionalni delegati ovog udruženja iz prve ruke upoznati sigurnosne mjere i turističku ponudu Hrvatske.

„Ponosni smo što je Hrvatska, nakon gotovo deset godina, ponovno izabrana za preferiranu destinaciju ovog značajnog europskog udruženja. Riječ je o sjajnom programu i prilici da se Hrvatska predstavi kao sigurna i atraktivna destinacija pred čak 70 tisuća putničkih agencija i turoperatora diljem Europe. U trenutku kad turistički sektor i putnici diljem svijeta željno iščekuju povratak putovanja, isticat ćemo sigurnost i blizinu Hrvatske kao turističke destinacije, bogatstvo hrvatske turističke ponude, prekrasnu prirodu, jedinstvenu baštinu i raznoliku gastronomiju“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Podsjetimo, ECTAA okuplja nacionalne udruge putničkih agencija i turoperatora iz 30 europskih zemalja, među kojima je 27 zemalja iz Europske unije te predstavlja oko 70 tisuća putničkih agencija i turoperatora u Europi, koji pružaju savjetodavne usluge, usluge transporta, smještaja te ostalih turističkih usluga i aktivnosti.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.