Hrvatska Francuzima jedna od najpoželjnijih ljetnih turističkih destinacija

Hrvatska Francuzima jedna od najpoželjnijih ljetnih turističkih destinacija

Hrvatska je, uz Sejšele, Maltu, Grčku, Poljsku, Portugal, Island, Rumunjsku i Gruziju, prema francuskom lifestyle magazinu Grazia jedna od devet najboljih destinacija za ovogodišnji ljetni odmor Francuza, izvijestila je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica.

 Naime, u članku „Voyage: Ces 9 Destinations Où Il Sera Possible De Se Rendre Cet Été En Étant Vacciné“  Hrvatska je izdvojena među destinacijama u koje će Francuzi, koji su cijepljeni, nedavno preboljeli korona virus ili posjeduju negativan test na COVID-19, moći putovati već ovog ljeta.

Femme Actuelle, jedan od najčitanijih francuskih ženskih lifestyle magazina, u članku „Été 2021 : quelles sont les destinations de vacances les plus prisées cette année?“ izdvaja Hrvatsku kao jednu od najpopularnijih destinacija za ljetni odmor Francuza u kojoj se već sada može sjediti na terasama kafića i restorana. U članku su, uz Hrvatsku, izdvojene i pojedine francuske destinacije te druge europske zemlje u koje se može putovati ovog ljeta.

O ljepotama Hrvatske obale piše i specijalizirani nautički dio magazina Le Figaro - Figaronautisme.com, koji donosi izbor 15 najljepših hrvatskih plaža. Le Figaro podsjeća kako je hrvatska obala idealna za brojne nautičke sportove, a podsjeća i na blagu klimu koja u Hrvatskoj traje od travnja do listopada te prekrasne plaže među kojima izdvaja cresku plažu Lubenice, dubrovačku Banje, splitsku Bačvice i bračku Zlatni rat.

Dodajmo kako brojni francuski mediji posljednjih tjedana intenzivno objavljuju i informacije o sigurnosnoj situaciji u Hrvatskoj te oznaci i kampanji Safe Stay in Croatia, ali i o prioritetnom cijepljenju turističkih djelatnika. Među njima su francuski časopis Geo, magazin Le Figaro te najznačajniji turistički portali u Francuskoj TourMaG i Voyages & groupe.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.