Plava zastava u ACI marini Cres

Plava zastava u ACI marini Cres

Uoči Svjetskog dana zaštite okoliša, ACI marina Cres, jedna od najljepših otočnih marina na Jadranu, 22. put zaredom podigla je Plavu zastavu - cijenjeni turistički brend i važan orijentir prilikom odabira destinacije. Plava zastava za plaže i marine međunarodni je ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja. Cilj je održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalom, a dodjeljuje je Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš (Foundation for Environmental Education FEE).

To se priznanje dodjeljuje samo za jednu sezonu i zahtjev se svake godine mora obnoviti. Vrlo zahtjevni kriteriji za dodjeljivanje Plave zastave obuhvaćaju niz područja: ekološki odgoj i obrazovanje, informiranje javnosti, kakvoću vode, upravljanje okolišem, te sigurnost i kvalitetu usluga.

- Plava zastava za nas predstavlja vrhunsku turističku promidžbu. Simbolizira očuvan i siguran okoliš, održivi razvoj u turizmu koji se temelji na visokoj kvaliteti usluge, čistoći mora i obale te opremljenosti i uređenosti ACI marine Cres, istaknuo je direktor marine Alan Šepuka u povodu podizanja Plave zastave i Svjetskog dana zaštite okoliša, koji se obilježava 5. lipnja.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.