Odlične vijesti iz Njemačke: Hrvatska prvi turistički izbo

Odlične vijesti iz Njemačke: Hrvatska prvi turistički izbo

Kod nas se trenutačno odmara oko 45.000 Nijemaca, a njihov se broj od početka godine povećao za 150% u odnosu na lani. Čak polovina dolazi iz Bavarske, gdje ministrica turizma promovira Hrvatsku kao sigurno odredište. Potvrđeno je da u Njemačkoj najbrže raste potražnja za odmorom u našoj zemlji, posebice u kampovima.

Popuštanjem mjera živnulo je i u srcu Bavarske. Nijemci željno iščekuju planirana putovanja.

- Obožavam hrvatsku , idem s obitelji na Pag i dalje prema jugu. Jedrimo 2 tjedna od Splita do Dubrovnika , imate čarobne otoke i ukusnu hranu, neki su od dojmova njemačkih turista.

Hrvatska je uz Italiju najtraženija auto destinacija, a kampistima smo prvi odabir. Vodeći njemački auto klub uvrstio je 134 naša kampa na popis najboljih u Europi, a 13 označio vrhunskom oznakom "Super Platz".

- Hrvatska je veoma privlačna kampistima, ove ste godine skočili na prvo mjesto. Podignuli ste kvalitetu i imate znatno više luksuznih kampova, smatra Karlheinz Jungbeck, zamjenik predsjednika ADAC-a.

Održiv turizam i dugogodišnje partnerstvo povezuje Hrvatsku i Bavarsku, potvrđeno je u razgovoru naše ministrice turizma s čelnicima bavarske Vlade.

- Podupiremo ulazak Hrvatske u Schengen 2022., što je važan preduvjet za lakše kretanje turista, izjavio je Hubert Aiwanger, zamjenik predsjednika Vlade Bavarske i ministar gospodarstva, regionalnog razvoja i energetike.

Sigurnost je svih najbitnija, a to jamči dobra epidemiološka slika Hrvatske i 70%-tna procijepljenost naših turističkih djelatnika poručila je ministrica.

- Znamo da su nam oni vrlo ključno tržište. S njemačkog tržišta, iz Bavarske dolazi preko 50% turista, ima 13 milijuna  stanovnika. To je vrlo važan turistički segment za Hrvatsku i bilo je vrlo važno poslati im poruku što smo napravili i da se turisti iz Njemačke mogu osjećati sigurno u Hrvatskoj. Pojačan je interes i za zračnim linijama i to je izuzetno dobar pokazatelj, rekla je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.

Lani smo ugostili više od milijun i pol njemačkih gostiju. Uz rastući buking i što dulju turističku sezonu mogli bi i znatno premašiti prošlogodišnje brojke. Raste optimizam i naših hotelijera.

- Brojke koje su sada u bukingu i u rezervacijama, ali i kod hotelijera za srpanj, kolovoz i rujan  su izuzetno dobre i ohrabrujuće, rekao je predsjednik Udruge u turizmu Veljko Ostojić. 

I oko tisuću njemačkih autobusera intenziviralo je u lipnju promet prema hrvatskim ljetovalištima u Istri i srednjoj Dalmaciji.

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/gospodarstvo/odlicne-vijesti-iz-njemacke-hrvatska-prvi-turisticki-izbor-2096819

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.