Turizam u Vodicama cvate

Turizam u Vodicama cvate

Na vrhuncu sezone i Vodice su pune gostiju. Trenutačno ih je ondje gotovo 19 tisuća. Popunjen je i privatni i hotelski smještaj.

Ovom špicom druge koronasezone Vodičani su zadovoljni! Jer turizam im opet cvate! Puni su k'o šipak hoteli. Ulazimo u jedan - sve su sobe zauzete! Prvu slobodnu imat će tek poslije 16. kolovoza.

- Srpanj je bio na nekih 90 posto u odnosu na 2019. godinu. Ovaj kolovoz je, kad bi ga uspoređivali s 2019., čak i bolji za nekih 15% - i u prihodima i u noćenjima – kaže Darko Bastić, direktor hotela.

Gosti prigovora nemaju! Dapače! Sve je, kažu, prekrasno.

Traži se u Vodicama već danima krevet više. Apartmani su rezervirani do kraja rujna. A zdravlje je domaćinima na prvom mjestu. Njihovo i tuđe!

- Gostiju ima i previše. I zovu, ne mogu ih jednostavno primiti koliko oni žele - to mi je najgore kad moram odbiti gosta – kaže iznajmljivačica Ljubica Keran.

Pune gosti brojne blagajne. I hvale grad na sva usta!

Hrana im je, kažu, odlična, riba osobito. Cijene su, smatraju, razumne. A more - nevjerojatno.

Obradovao je kolovoz sve koji od turizma žive.

- I gosti su ove godine dosta bolji potrošači. Vole lokalnu priču, lokalni sadržaj i to je ono što mi nudimo – ističe Ante Šprljan, vlasnik restorana.

Iskreni su domaćini: ovakav turistički "bum" nisu očekivali. Priželjkivali jesu i nadaju se da će se tako i nastavi!

S odličnim turističkim rezultatima zadovoljna je, naravno i Anita Franin Pečarica, direktorica TZ-a Vodica. Za Dnevnik HTV-a je izjavila da ovakvu navalu gostiju nije očekivala i da već drugi tjedan u Vodicama se traži krevet više. Osim domaćih gostiju, na prvom su mjestu, kaže, gosti iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Poljske.

- Epidemiološka slika grada je dobra pa je to i ključ sezone. Kako ne bi ugrozili nastavak turističke sezone, odgodili smo manifestacije i koncerte, sve što bi ugrozilo sigurnost građana - poručila je Franin Pečarica. 

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/gospodarstvo/turizam-u-vodicama-cvate-2613235

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.