Varaždinska županija: Gosti žude za odmorom u izoliranim kućama

Varaždinska županija: Gosti žude za odmorom u izoliranim kućama

Na ovu sezonu ne mogu se požaliti turistički djelatnici u Varaždinskoj županiji. U srpnju su premašili i rekordnu 2019. - noćenja je 24 posto više. Jedan trend se ne mijenja - velik je interes za luksuznim kućama za odmor. 

Priroda bez društva nadomak Varaždina. Trend koji je donijela epidemija, potvrdila i ova godina - gosti žude za odmorom u izoliranim kućama za odmor.

- Ovdje je fantastično, djeca su oduševljena, sve super, rekao je Dragan.

Pa kontinentalci mogu biti zadovoljni - upravo na bregima diljem županije kuće za odmor s pričom niču kao gljive poslije kiše. Broj noćenja u njih 45 porastao je za više od pedeset posto. Većinom su gosti stranci.

- Ove godine najbrojniji su tranzitni i na prvo mjesto izbili su Poljaci, na trećem mjestu su Ukrajinci, Slovaci. Tranzitni su gosti, no jednako su nam važni i vrijedni, kazao je direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini.

Ulaže se u turizam iz županijskoga proračuna.

- Velik doprinos daje javni poziv za dodjelu poticaja kroz koji smo u tri godine dodijelili tri milijuna kuna, dodala je zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec.

Mir, tišina, bogata povijesna baština, ljekovita termalna voda. Jedan privatni investitor u Varaždinske Toplice ulaže osam milijuna eura.

- Ako Bog da, druge godine ćemo otvoriti prekrasan hotel s četiri zvjezdice. Imat ćemo uvjete za sve turiste koji će doći, istaknula je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

A krevet više tražit će se uskoro i u Varaždinu - u petak počinje Špancirfest.

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/gospodarstvo/varazdinska-zupanija-gosti-zude-za-odmorom-u-izoliranim-kucama-2680700

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.