Šotovento - Epic Rides, Krk - 19. rujna, kao dio serije organiziranih biciklističkih događanja

KRK

U ranu jesen, koja utjelovljuje vrijeme idealno za bicikliranje i konzumiranje boravka u prirodi, preciznije u nedjelju, 19. rujna, Šotovento – Epic Rides Krk okupljene će bicikliste povesti u avanturu dugu 48 km (sa 700 m uspona) ili alternativno, 38 km (s 500 m uspona).Organizacija ovog događanja povjerena je zagrebačkoj tvrtki Adria Bike Group - HD Navigatio d.o.o. Cijena  za sudjelovanje u Šotovento – Epic Rides Krk vožnji iznosi 175,00 kn, s time da se karte mogu pribaviti putem sustava Entrio.
 za sudjelovanje u Šotovento – Epic Rides Krk vožnji iznosi 175,00 kn, s time da se karte mogu pribaviti putem sustava Entrio.

Svi sudionici Šotovento – Epic Ride Krk ture dobit će GPS datoteku s kartom rute. Tijekom cjelokupne vožnje biciklisti će imati osiguranu i sigurnosnu pratnju. Na polovici rute bit će organizirana pauza za odmor, s time da će svim sudionicima pri polasku biti dodijeljen paket koji uključuje obrok te pločicu sa startnim brojem i imenom.
Tura polazi iz grada Krka, točnije s Trga krčkih glagoljaša, a nakon nekoliko kilometara ceste i makadama kreće uspon do Vrha. Potom slijede manja naselja, i to redom: Brusići, Skrpčići, Pinezići, Žgaljići i Linardići, zatim silazak prema moru do lučice u uvali Vela Jana, nakon čega trasa vodi kroz Brzac, Milohniće  Pljica, sve do lokaliteta s ostacima negdašnje župne crkve sv. Apolinara, nedaleko Bogovića, gdje je danas locirano staro groblje s monumentalnim zvonikom. Dolaskom na područje Dubašnice i prolaskom kroz naselja Turčići, Sveti Anton, Sabljići i Strilčići, tura se, u završnoj etapi, šumovitim predjelom, preko Kosića i Salatića te obližnjeg lokaliteta s ostacima takozvanog Kaštela Salatić, vraća na mjesto odakle je i startala.

Šotovento – Epic Rides Krk dio je serije organiziranih biciklističkih događanja okupljenih pod nazivom Epic Rides Hrvatska, kojima je zadaća popularizacija najatraktivnijih biciklističkih lokacija i staza u Hrvatskoj. Epic Rides biciklističke ture namijenjene su biciklistima i svima onima koji se tako osjećaju, neovisno o dobi, spolu, fizičkoj i tehničkoj sposobnosti.
Prvim poglavljem serije Epic Rides Hrvatska obuhvaćena je Šotovento – Epic Rides Krk tura koja će sudionike željne rekreacije, ali i uživanja u nezaboravnim prirodnim ambijentima provesti zapadnim dijelom otoka Krka – Šotoventom, čija glavnina, administrativno pripada gradu Krku.Čitavo područje Grada Krka obiluje reprezentativnim primjerima prirodne i kulturno-povijesne baštine, s time da se neki od njih mogu susresti i na lokacijama obuhvaćenim Šotovento - Epic Ride Krk turom.
Već start, koji je lociran na Trgu krčkih glagoljaša, otkriva neke od njih. Radi se o dva samostanska kompleksa: franjevačkom i benediktinskom, zajedno s Gospom od Zdravlja, prvom crkvom u gradu Krku sagrađenom u romaničkom stilu. Osim spomenutih sakralnih zdanja s trga je pogledu dostupan i reprezentativan segment gradskih bedema kojima je gotovo u cijelosti obgrljena starogradska jezgra, a koje, s obzirom na izvrsnu očuvanost, predstavljaju raritet na nacionalnom nivou. Naime, treće su po veličini u Hrvatskoj nakon onih stonskih i dubrovačkih!

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.