Održan 15. Rab Island Trail: Stotine trkača na Rajskoj plaži u Loparu

Održan 15. Rab Island Trail: Stotine trkača na Rajskoj plaži u Loparu

U sklopu hrvatske Treking lige, sa startom i ciljem na jednoj od najposjećenijih turističkih lokacija na Rabu, održano je jubilarno 15. izdanje Rab Island Traila. Utrka je ove godine okupila gotovo 500 trkača iz šest zemalja, a odvijala se na tri trase. Prvu trasu Challenger dugu 23 kilometara najbrže se istrčali Sanja Imamagić u ženskoj konkurenciji i Hrvoje Grgić u muškoj konkurenciji. Na drugoj trasi Active od 13 kilometara najbrži su bili Marta Grubić i Dinko Solić, dok su na trećoj trasi Light na šest kilometara pobjedu odnijeli Ella Dolenčić i Ivan Vid Glavan.

Rab Island Trail jedna je od najdugovječnijih i najatraktivnijih otočnih trail&treking utrka. U desetljeće i pol koliko se održava, Rab Island Trail postao je nezaobilazan jesenski event za sve outdoor rekreativce, u kojemu rado sudjeluju trkači svih generacija. Utrkom Rab Island Trail završeno je četvrto kolo hrvatske Treking lige, koja se uskoro seli na Pag (2. 10.) i Krk (16. 10.), gdje se nastavlja jesenska trail i treking pustolovina.

„Na 15. izdanju najdugovječnije trail&treking utrke nastupili su sudionici iz ukupno šest zemalja koji su se natjecali u dužinskim kategorijama od šest, 13 i 23 kilometara. Staze Rab Island Traila prolazile se egzotičnim stazama i pejzažima poluotoka Lopara i grebena Kamenjaka, što je ovu utrku učinilo još atraktivnijom u odnosu na druge lokacije na kojima se trči hrvatska Treking liga. Stoga ne čudi da je upravo Rab Island Trail dobio nagradu za najljepšu stazu u Hrvatskoj i to po izboru magazina People Outdoors.“, rekao je Šimun Cimerman, glavni organizator Treking lige.

Mnogi sudionici ovog sjajnog događanja sportski vikend na Rabu završili su izletom na Goli otok i tako iskoristili priliku da, uz Lopar i otok Rab, pobliže upoznaju i okolne otoke. Većina ih poručuje da će se zasigurno vratiti jer uz prirodne ljepote, ovaj kraj ima i druge zanimljive lokacije i sadržaje, kao što su Geopark Rab, Rab Arachaelogical Traces, različiti sportski tereni i outdoor fitness.

„Sama činjenica da je ovo već 15. izdanje Rab Island Traila dovoljno govori o tome da su se Lopar i otok Rab već davno opredjelili za outdoor turizam. U tih 15-ak godina zaista se puno radilo pa je tako trenutno na Rabu preko stotinu kilometara pješačkih i biciklističkih staza koje se prostiru po jedinstvenom krajoliku i koje garantiraju nezaboravan doživljaj. Kvalitetna sportska natjecanja poput Rab Island Traila najbolja su promocija otočnih prirodnih ljepota i izvrsna prilika za produljenje turističke sezone na otoku.“, poručuje direktor Turističke zajednice općine Lopar Marin Mušćo.

Iz Turističke zajednice navode da se u Loparu trenutno odmara oko 3.000 turista, a prije nekoliko dana premašili su 600.000 ostvarenih turističkih noćenja u 2021. „Turistički rezultati za dosadašnji dio godine su oko 40% bolji nego li u istom razdoblju prošlo godine. To je za nas sjajan uspjeh i rezultat dugogodišnjeg rada i angažmana svih turističkih djelatnika u Loparu.“, zaključuju iz TZ-a općine Lopar. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.