Predsjednik Vlade na Danima turizma čestitao turističkim djelatnicima i dobitnicima nagrada u turizmu

Predsjednik Vlade na Danima turizma čestitao turističkim djelatnicima i dobitnicima nagrada u turizmu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na svečanoj dodjeli godišnjih hrvatskih turističkih nagrada u sklopu manifestacije Dani hrvatskog turizma u Župi dubrovačkoj čestitao na postignutim rezultatima u turizmu svim turističkim djelatnicima i dobitnicima nagrada, a posebno Miroslavu Dragičeviću dobitniku nagrade za životno djelo. Zahvalio je ministrici turizma i sporta Nikolini Brnjac na organizaciji te direktoru Hrvatske turističke zajednice Kristijanu Staničiću, predsjedniku HGK Luki Buriloviću kao i svim turističkim djelatnicima koji su dali svoj obol tijekom proteklih godinu dana.

Izazovna godina za cijeli turistički sektor 

 Slika /Vijesti/2021/listopad/29 listopada/VRH_2037.png

 

"U tom razdoblju bili su ogromni izazovi pred Hrvatskom, pred našim gospodarstvom, pred cijelim turističkim sektorom. Ova, 2021. godina pokazala je snagu, rad, trud, žilavost, otpornost, kvalitetnu pripremu sezone i gledajući brojeve o kojima smo govorili danas tijekom dana, a osobito na jutrošnjoj konferenciji, možemo zaista biti zadovoljni da samo, kada podvučemo crtu, na 75 posto rezultata rekordne turističke sezone iz 2019. godine", kazao je Plenković i još jednom svima, uime Vlade, iskreno čestitao.
 
"Ovo je uistinu bio kolektivni napor svih aktera, jedna sjajna sinergija i države i svih djelatnika u turističkom sektoru", dodao je, rekavši kako vjeruje da ćemo, potaknuti ovakvim rezultatom koji je značajno pridonio oporavku hrvatskog gospodarstva, nastaviti raditi i dalje.  
 
Turizam daje ogroman doprinos rastu hrvatskog gospodarstva
 
"Vidjeli ste da kao Vlada imamo projekciju o rastu gospodarstva za 9 posto BDP-a u ovoj godini što je sjajan uspjeh, puno više nego što je bilo tko predviđao. A turizam i sve druge industrije koje su vezane za njega tome daju ogroman doprinos", rekao je, istaknuvši da smo očuvali radna mjesta u svim sektorima u Hrvatskoj.
 
"Izdvojit ću 5 milijardi kuna za 36.000 poduzeća, za 190.000 radnika u proteklom razdoblju koji su ostali, opstali, premostili najveću krizu s kojom smo se susreli od Domovinskog rata
Želim da na tom tragu, ohrabreni ovim rezultatima, svi skupa učinimo napore za 2022. Vlada, Ministarstvo, Turistička zajednica, svi naši predstavnici u Europi i svijetu tome će dati svoj doprinos, a siguran sam da će svatko od vas, bez obzira u kojem segmentu ovog zaista bogatog lanca aktivnosti i uloga u turističkom sektoru dati najbolje što može", kazao je Plenković.
 
"To je ono što Hrvatska očekuje, zemlja koja je poznata po turizmu, kulturi, sportu i stoga, snažimo naše jake strane", rekao je na kraju, obećavši da će Vlada pomoći koliko može, a ostali će, ovako uspješno kao i ove godine, odraditi sve ostalo. "Pa ćemo se, vjerujem, veseliti ponovno za godinu dana", zaključio je predsjednik Vlade Plenković.

 

 IZVOR: PVRH

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.