TZ Grada Crikvenice - Turistički profesionalci uživali u zanimljivom programu obilaska Crikveničko-vinodolske rivijere

TZ Grada Crikvenice - Turistički profesionalci uživali u zanimljivom programu obilaska Crikveničko-vinodolske rivijere

U Selcu je održano 22. izdanje turističke burze „Put“ uz sudjelovanje 180 turističkih djelatnika,Burza „Put“ je najstariji hrvatski B2B turistički susret, koji se svake godine održava u drugoj hrvatskoj destinaciji, a osim radno-poslovnog dijela i predstavljanja sadržaja i novosti u turističkoj ponudi program je upotpunjen upoznavanjem destinacije, stručnim raspravama i prezentacijama te aktivnim druženjem sudionika. Turistički djelatnici pokazali su svoju upornost, želju za razmjenom iskustava i potrebu za osobnim kontaktom pa se u hotelu „Katarina“ u Selcu od 23. do 25. studenoga 2021. okupilo više od 180 sudionika iz pet zemalja, među kojima i  predstavnici nekoliko domaćih i inozemnih medija.
 
Ponosni smo što je Rivijera Crikvenica dobila priliku ugostiti brojne kolege, turističke djelatnike, agente i novinare, iako su prilike zahtjevne za putovanja i B2B susrete. Burza je prvotno bila planirana u prošloj godini te je zbog pandemije odgođena, no pokazalo se da je turizam lako prilagodljiv i vrlo žilav pa smo s velikom radošću pripremili program obilaska, kako bismo ih upoznali s našom turističkom ponudom, novostima u destinaciji i ostalim zanimljivostima, koje su im naše područje pokazali u drugom svjetlu. Mnogi su se oduševili viđenim uz opasku da se sigurno vraćaju. Obilazak je obuhvatio brojne kulturno-povijesne atrakcije, prirodne lokalitete, zatim lokalitete iz razdoblja vladavine Frankopana, turističku ostavštinu Austro-ugarske monarhije, Jurja Julija Klovića te ponudu smještaja, zdravstvenog turizma i outdoor aktivnosti. Posebno je organiziran team building obilazak Selca, uz upoznavanje narodnih običaja i tradicije, turističke ponude s naglaskom na eno-gastro ponudu uz degustaciju jela od plave ribe, kvarnerskih vina i drugih autohtonih delicija.“ saznajemo od Marijane Biondić, direktorice TZG Crikvenice, domaćina priredbe.
 
U okviru burze dodijeljene su tradicionalne godišnje nagrade za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu – „Simply the best“, koje dodjeljuju UHPA i specijalizirani turistički magazin „Way to Croatia“. Nagrada se dodjeljuje u 6 kategorija. Zbog otkazane dodjele prošle godine, ove godine su dodijeljene nagrade za 2020. i 2021. godinu pa je ukupno nagrađeno 79 pojedinaca i tvrtki iz turističkog sektora.
 
Turistička zajednica Grada Crikvenice, koja se aktivno uključuje u kandidiranje predstavnika turističkog gospodarstva, je sa zadovoljstvom primila vijest da su na području Rivijere Crikvenice za 2020. godinu nagrađeni Hotel „Esplanade“ u Crikvenici  u kategoriji  ugostiteljstvo - objekti s ponudom smještaja (hoteli, pansioni,...), Muzej Grada Crikvenice, koji je nagrađen kao novi projekt u turizmu s posebnim priznanjem za izložbu „Prva na Jadranu“ te Via Mea Travel za suradnju s lokalnom zajednicom. I za ovu godinu jedna nagrada stiže u Crikvenicu i to Kuće kamene u kategoriji Kuće za odmor.
 
„Zadovoljstvo i pozitivni dojmovi iskazani u obilasku destinacije dobar su pokazatelj za sve naše partnere u destinaciji, poput Jadran d.d. Crikvenica, Muzeja Grada Crikvenice, akvarija, kolega iz susjednih turističkih zajednica Općine Vinodolske i Novog Vinodolskog, Vinske kuće Pavlomir, Udruge umirovljenika Grada Crikvenice „Sunce“, KUD-u „Neven“ Selce i svima ostalima koji su se uključili u program, na čemu im zahvaljujemo.“ poručuju iz Turističke zajednice Grada Crikvenice.
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.