IBTM World Barcelona - Veliki interes za Slavonijom kao incentiv destinacijom

IBTM World Barcelona - Veliki interes za Slavonijom kao incentiv destinacijom

Hrvatska turistička zajednica predstavlja hrvatsku turističku ponudu u sklopu kongresne burze IBTM World, koja se ove godine održava u Barceloni do 2. prosinca. Nakon prošlogodišnjeg online izdanja, sajam se ove godine ponovno održava uživo pa su odrađeni brojni sastanci domaćih i inozemnih partnera iz segmenta poslovnih putovanja, priopćeno je iz HTZ-a.

Naime, uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača, na sajmu svoju ponudu predstavlja i sedam suizlagača, među kojima su kongresni uredi Zagreba, Dubrovnika i Opatije te kompanije Valamar, Liburnia Hotels & Villas, Le meridien Lav Split i Spektar putovanja.

 „Poslovna putovanja jedan su od segmenata turizma koji je pretrpio najveće gubitke tijekom globalne pandemije. U ovoj godini svjedočimo njegovu postupnom oporavku, sajmovi su se počeli održavati uživo, a sve je češća i realizacija poslovnih putovanja te organizacija međunarodnih poslovnih skupova. Upravo je zbog toga vrlo važna i naša prisutnost na kongresnoj burzi u Barceloni, koja predstavlja glavno mjesto susreta međunarodne ponude i potražnje u segmentu MICE turizma“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, nadodavši kako se u narednoj godini u Hrvatskoj očekuje daljnji oporavak poslovnih putovanja, posebice u razdobljima pred i posezone.

Naime, prema prvim povratnim informacijama s burze u Barceloni, brojni partneri s tržišta Poljske i Ukrajine zainteresirani su za kreiranje dodatnih ponuda s hrvatskim destinacijama u segmentu poslovnih putovanja, dok partneri s tržišta Turske najavljuju veliki interes za adventske programe u našoj zemlji. Također, izniman je interes tijekom burze iskazan za Slavonijom kao incentiv destinacijom koja na tržištu predstavlja nešto novo, drugačije i koju krasi vrlo bogata i autentična ponuda.

Nastupom na burzi zadovoljni su i hrvatski partneri koji su već zaprimali i konkretne upite za 2022. godinu tijekom koje bi glavne prednosti Hrvatske, kao destinacije poslovnog turizma, mogle biti kvalitetna infrastruktura, blizina i dostupnost glavnih destinacija, percepcija sigurnosti, dobra organiziranost, bogata kulturno-povijesna baština, priroda, vrhunska eno-gastronomija i dr.

Dodajmo kako se na burzi u Barceloni predstavlja više od 3.000 destinacija i ponuđača, koji imaju priliku za poslovne susrete s više od 15.000 profesionalaca iz industrije poslovnih putovanja. Kongresna burza IBTM Barcelona, uz burzu IMEX Frankfurt, predstavlja najznačajniju burzu u Europi, ali i svijetu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.