Lika - zimska hit destinacija

LIKA

Lika je zimi već drugu godinu turistička hit destinacija. Nema te ličke kuće ili sobe koja se nije iznajmila za doček Nove, a posebno plitvički kraj koji privlači Dalmatince. I nadolazeći zimski vikendi gotovo su svi rasprodani. Ipak, nesretna korona zadaje glavobolje ličkim turističkim radnicima jer se s pogoršanjem zaraze posebice u Dalmaciji, u zadnji čas otkazuju rezervacije.

Prelijepe Plitvice, suncem okupane, kao u proljeće. Naši su gosti popunili Liku. Uz Istrijane, Zagorce i Slavonce najbrojniji gosti u Liku stižu iz Dalmacije. Planinski zrak, prekrasna priroda, dobar smještaj i hrana, povoljni aranžmani, svega toga ima u ponudi u Lici. Na plitvičkom području gotovo su svi vikendi nakon nove godine rasprodani.

- Imamo nekakvih predrezervacija i dosta interesa, no sve nam ovisi o vremenskim uvjetima. Ako padne snijeg, možemo očekivati veliku popunjenost hotela, rekla je Sanja Ivanković, predsjednica podružnice hotelijerstva i ugostiteljstva JU NP Plitvička jezera.

Pravu snježnu zimu čekaju i privatni iznajmljivači. Novoizgrađeni turistički kompleks nedaleko od Korenice s hladnijim danima počet će zasnježivati sanjkašku stazu.

- Interes je za sada jako velik, jako smo zadovoljni. U ovom dijelu Like otvaramo sanjkalište koje će biti u ponudi, rekla je Sandra Pernar, vlasnica etno turističkog naselja.

Tako će se pored Mukinja na Plitvicama u snijegu uživati i u okolici Korenice. No problem ovdašnjim turističkim radnicima najviše stvara korona koji se ne smiruje u Dalmaciji. Unatoč otkazivanjima, optimizam za dobru zimsku turističku sezonu u Lici je velik. Bude li sreće i ranog snijega i hladnoća, gosti će imati gdje se dobro provesti i uživati.

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/gospodarstvo/lika-zimska-hit-destinacija-4434169

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.