Njemački portal Bild.de o zimskom kampiranju u Hrvatskoj

Njemački portal Bild.de o zimskom kampiranju u Hrvatskoj

Jedan od najvažnijih i najpopularnijih portala u Njemačkoj, Bild.de, objavio je opširnu reportažu o zimskom kampiranju u Hrvatskoj, izvijestio je Romeo Draghicchio, direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj.

Autorica reportaže je novinarka Helene Schmidt, koja je svojim kamping vozilom gotovo dva mjeseca provela na zimskom kampiranju u Hrvatskoj s ciljem popularizacije ovog oblika odmora tijekom zimskih mjeseci, ali i s ciljem daljnjeg pozicioniranja Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije zanimljive ponude. Naime, novinarka Schmidt je od sredine studenog do sredine siječnja boravila u raznim hrvatskim destinacijama, odnosno tijekom dva mjeseca obišla je destinacije od Istre do Dubrovnika te od Like do Zagreba. Taj period poslužio je kao inspiracija za reportažu „Devet razloga za zimsko kampiranje u Hrvatskoj“ („Neun Gründe für Wintercamping in Kroatien“).

Kao prvi razlog posjeta Hrvatskoj navodi zdravstveni aspekt uz Lošinj kao idealnu destinaciju za sve koji imaju dišne probleme. Kao drugi razlog navodi se zimska klima koja se opisuje kao vrlo blaga, ali i kao ona koja može imati iznenađenja u vidu jakih udara vjetrova. Treći razlog je izostanak gužvi u zimskom periodu i niže cijene, dok se četvrti razlog naslanja na prethodni i odnosi se na izostanak gužvi na trajektima, u muzejima te svim drugim atrakcijama. Peti i vrlo bitan razlog je gostoljubivost domaćina, šesti razlog se odnosi na bogatu sportsku ponudu i infrastrukturu u vidu biciklističkih, pješačkih i planinarskih staza, dok se na sedmom mjestu nalazi uvijek  bitan motiv putovanja – gastronomija. Popis zaključuje atraktivna i kvalitetna wellness ponuda, odnosno skijanje na devetom mjestu kao jedan od neistraženih motiva dolazaka još većeg broja Nijemaca u Hrvatsku.

 „Riječ je o odličnoj i vrlo vrijednoj reportaži o hrvatskom kamping segmentu jer je objavljena na portalu Bild.de, jednom od najčitanijih portala u Njemačkoj koji se može pohvaliti s preko 30 milijuna jedinstvenih korisnika. Novinarka uz devet motiva i razloga za zimski posjet Hrvatskoj također navodi i razne primjere kako provesti zimski odmor u hrvatskim destinacijama, a navodi i popis 20 atraktivnih kampova iz cijele Hrvatske koji su za goste otvoreni i zimi“, zaključio je Draghicchio, nadodavši kako je riječ o putovanju koje je HTZ organizirao u suradnji s partnerima, odnosno Kamping udruženjem Hrvatske te uz veliku podršku sustava turističkih zajednica u zemlji.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.