Digitalni nomadi uživaju u Istri, rezervacije već stižu

Digitalni nomadi uživaju u Istri, rezervacije već stižu

Kako bi dodatno produžili turističku sezonu, u središnjoj Istri jačaju ponudu za sve popularniju skupinu turista, tzv. digitalne nomade. Čini se da upravo taj dio Istre ima ono što oni traže, jer rezervacije već stižu. 

Jelena ni trenutka nije požalila što je svoju kuću za odmor stavila na raspolaganje digitalnim nomadima. Dolaze joj iz cijeloga svijeta, i za našega snimanja stigla je rezervacija.

- Od 17. veljače do čak 25. ožujka, dobila sam rezervaciju, to su digitalni nomadi, koji žele promijeniti veliki grad iz Nizozemske, našom lijepom centralnom Istro, kazala je privatna iznajmljivačica iz Vranja Jelena Bartolić Škropeta.

Dobra internetska veza, mir i odmor za dušu - to je ono što putnici koje je pandemija stvorila, traže. Gosti traže i vole, pogled na park prirode Učka, odnosno hrvatski Olimp.

- Većinom rade s informatikom, marketingom, sve što se može raditi od kuće, i sad sjede li oni u Poljskoj, Češkoj ili Vranju, to njima uopće nije bitno, dodala je Jelena. 

Projekt i marketinšku kampanju "Živi i radi u središnjoj Istri" poduprla je i Hrvatska turistička zajednica.

- Nudimo aktivni odmor uz rad, dakle, rad u prekrasnim kućama za odmor središnje Istre, a nakon toga šetnju našim stazama, enogastronomiju vrhunsku, i sve ono što čini nekakav drukčiji životni stil, naglasila je direktorica TZ središnje Istre Sanja Kantaruti.

Prostor za rad nude im i u pazinskom poduzetničkom inkubatoru.

- Evo ovo je multifunkcionalna dvorana, kako joj sam naziv kaže, ujedno je i prostor za digitalne nomade i sve koji žele povremeno raditi u Pazinu, mogu doći ovdje i uz jako dobar optički internet raditi i umrežavati se sa zajednicom, istaknula je voditeljica Poduzetničkog inkubatora iz Pazina Claudia Pučić.

Zbog blizine i sigurnosti odredišta, gotovo šesto milijuna digitalnih nomada gravitira upravo hrvatskome tržištu i Istra namjerava to iskoristiti.

IZVOR: HRT

POVEZNICA: https://vijesti.hrt.hr/gospodarstvo/u-sredisnjoj-istri-jacaju-ponudu-za-digitalne-nomade-5307563

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.