Uz hop-on i hop of-bus krenite sami ili u grupi na bajkovitu rutu po Međimurju, punu doživljaja

Uz hop-on i hop of-bus krenite sami ili u grupi na bajkovitu rutu po Međimurju, punu doživljaja

Kad zapeku ljetne vrućine najbolje je otići u prirodu, ali gdje i kada, e to je već pitanje. A odgovor i sjajnu ideju zapravo nudi vam kao pojedincu ili grupi agencija Rudi express koja će vas svojim hop-on hop-of prijevozom povesti u bajkovite predjele Međimurja, na vinske ceste i vesele brege, poučne staze uz Dravu i Muru, vidikovce, ali i na kupanje u Terme Sveti Martin, a na raspolaganju vam je svake subote ili kad je riječ o grupi prema dogovoru. Dovoljno je učiniti prvi korak, krenuti na jedno od stajališta, ali uz prethodnu najavu agenciji Rudi Travel. https://boje-medimurja.com/medimurje-hop-on-hop-off/.

A stajališta i polazišta su posvuda, jer na odabranoj se ruti možete zadržati koliko želite, budući da hop-om hop-of bus kruži i ostavlja i skuplja svoje putnike po unaprijed poznatome redu vožnje. Pogledajte svoje mogućnosti izbora za dan ili možda i cijeli vikend u Međimurju.

U centrima za posjetitelje upoznajte bogatstvo kulturne i prirodne baštine, a o prirodnoj baštini više saznajte na https://www.medjimurska-priroda.info/znacajni-datumi/hop-on-hop-off-bus-u-pokretu, u krugu dvorca Zrinskih nadahnite se poviješću u riznici Međimurja. Saznajte više o ispiranju zlata na Dravi ili mljevenju žita na vodenicama - starim mlinovima na Muri ili iskušajte vožnju na splavi do druge obale. Saznajte više o Rudolfu Steineru u centru za posjetitelje u Međimurskoj palači turizma ili u njegovoj rodnoj kući, zapjevajte međimurske popevke koje je pjevala Teta Liza i uživajte u degustacijama međimurskih vina, a posebno decanterom nagrađivanih autohtonih sorti poput Pušipela/moslavca.

To i mnoštvo drugih sadržaja nudi Međimurje za vaš nezaboravan rođendan, druženje s obitelju ili prijateljima, godišnjicu, zabavu ili jednostavno razbibrigu. Zato požurite, rezervirajte termin i uživajte.

 Stajališta i odredišta ideje su za sjajan provod

Terme Sveti Martin – stajalište Hotel Terme Sveti Martin – dođi na kupanje u The Temple of Life.

Izletište vinarije obitelji Hažić – Parkiralište vinarije – uz fina vina za eno ljubitelje, ponudi se ukusnim domaćim sokovima od jabuke, aronije, mandarine, višnje i čipsom od jabuka.

Vinarija i kušaonica obitelj Kocijan, Štrigova – stajalište parkiralište vinarije – dobro vino i ugodan ugođaj u novoj modernoj kušaonici svakako su preporuka za hop-off na ovom stajalištu.

Centar Štrigova – stajalište, autobusna stanica ispred crkve – upoznaj se sa Sv. Jeronimom koji ima pregršt lijepih povijesnih priča.

Vinarija i kušaonica obitelji Cmrečnjak, Sveti Urban – Parkiralište vinarije – degustiraj kapljicu dobrog vina uz predivan pogled na Mađerkin breg.

Restoran i dvorac Terbotz – stajalište, parkiralište restorana – Gourmet iskustvo dobiveno sljubljivanjem vrhunskih vina i tradicionalne međimurske hrane. Preporuka je autohtona Međimurska gibanica.

Vinarija DK – Dvanajščak-Kozol – stajalište, parkiralište vinarije – „Stvaranje vina, naš je život“, moto je ove vinske obitelji. Nagrade se svake godine nižu, tako da svakako preporučujemo vino Pušipel, autohtonu sortu vinove loze ovog područja.

Autobusni kolodvor Čakovec – za sve zainteresirane za izlet u vesele brege, osigurane su linije od kojih prva kreće u 10,30 h prema Termama Sveti Martin, i u 16:30 h ispred Hotela Terme Sveti Martin kreću prema autobusnom kolodvoru u Čakovcu.

Za ovogodišnje ljeto pripremljen je Hedonistička ruta uz kapljicu kulture

Terme Sveti Martin – stajalište ispred Hotela Terme Sveti Martin – dođi na kupanje u MartiLandiu i The Temple of Life.
Interpretacijski centar za posjetitelje Sveti Martin na Muri – Mlinarska kuća, Žabnik, parkiralište Centra – iskoči iz busa i uskoči na skelu na rijeci Muri, razgledaj mlin i multimedijalni interpretacijski centar Jeden den v živleju mlinara Franca Žalara

Vinarija i kušaonica obitelj Kocijan, Štrigova – Parkiralište vinarije – dobro vino i ugodan ugođaj u novoj modernoj kušaonici svakako su preporuka za hop-off na ovom stajalištu.
Centar Štrigova – autobusna stanica ispred crkve – upoznaj se sa Sv. Jeronimom koji ima puno lijepih povijesnih priča

Mađerkin breg i vidikovac – stajalište kod označene table u podnožju brega – prirodni kaskadno oblikovani vidikovac kojega krasi novootvoreni vidikovac Goričko sviralo. U predivnom pogledu na četiri države ugođaj dobrog domaćina daju vina obitelji Štampar koja su dobra kombinacija sa domaćim mesnim i sirnim platama.

Vinarija Lovrec – stajalište na parkiralištu vinarije – ekološka vina, etno zbirka povijesti vinarije, ukusni domaći zalogajčić, gostoljubivi domaćini, tišina koju narušava jedino šuškanje lišća stoljetnih platana pravi su izbor za hedonizam i odmor.

Restoran i dvorac Terbotz – parkiralište restorana – Gourmet iskustvo dobiveno sljubljivanjem vrhunskih vina i tradicionalne međimurske hrane. Preporuka je autohtona Međimurska gibanica.

Vinarija i kušaonica obitelji Cmrečnjak, Sveti Urban – Parkiralište vinarije – degustiraj kapljicu dobrog vina uz predivan pogled na Mađerkin breg

Zmajev vrt, botanički park – stajalište nasuprot ulaza u park ispred vinarije Belović – upoznaj rijetke vrste bilja, drveća i grmova na prostoru od 3,5 ha.

Autobusni kolodvor Čakovec – za sve zainteresirane za izlet u vesele brege, osigurane su linije od kojih prva kreće u 10,30 h prema Termama Sveti Martin, i u 18:00 h ispred Hotela Terme Sveti Martin kreću prema autobusnom kolodvoru u Čakovcu.

Ukoliko te interesira kako bookirati svoj izlet po mjeri adresa je:

TURISTIČKA AGENCIJA ”RUDI TRAVEL”
Ul. Ivana Gundulića 1, Mihovljan, 40000 Čakovec,
Telefon: 040 313 765
Telefax: 040 313 764
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
ID KOD: HR-AB-40-070010161

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.