U organizaciji Fijet Slovakia održano je peto izdanje izložbe „Putovanja i emocije"

U organizaciji Fijet Slovakia održano je peto izdanje izložbe „Putovanja i emocije"

U organizaciji Fijet Slovakia održano je peto izdanje izložbe „Putovanja i emocije. Otvorenje je upriličeno u Balnea Esplanade u Piešťanyu. Slijedom poziva sudjelovali su i članovi FIJET-a Hrvatska: Slobodan Kadić, Danijel Koletić i Jure Divić. Ovogodišnja tema potaknula je konkurentske turističke novinare da na svojim fotografijama istaknu trenutke između ljudi na posjećenoj lokaciji, trenutke u prirodi, trenutke iz kulture. Međunarodni žiri, predvođen dr. Marián Pauer ESFIAP odabrao je 55 fotografija autora iz Češke, Belgije, Bugarske, Hrvatske, Kanade, Austrije, Mađarske i Slovačke za predstavljanje na izložbi. Ugodno iznenađenje bile su fotografije stranih novinara koji su boravili u Slovačkoj, Na otornju se nazočnima obratio i gradonačelnik grada Piešťany, Peter Jančovič te poželio dobrodošlicu prisutnima istaknuvši da visoko cijeni ideju o objavljivanju života lokalnog stanovništva u vidu fotografije putujućih novinara. Izvršna direktorica glavnog partnera izložbe KOCR Region of Experiences Agáta Mikulová cijeni napore FIJEET SLOVAČKE da "dovede" strane novinare u regiju Trnave te izložbu u Piešťanyu.
Predsjednica FIJET-a Slovačka Ľudmila Novacká naglasila je da se izložba već pet godina održava u termama u Piešťanyu, kao "matičnoj luci" putovanja i emocija.
Umjetničko-izražajnu poruku fotografija istaknuo je predsjednik žirija i kustos izložbe Marián Pauer.

Nagrađeni fotografi su:
Jedinstvena fotografija: Rudolf Bihary, Slovačka, Karel Meuleman, Belgija,Radoslav Sviretsov, Bugarska, Katarína Lišková, Slovačka
Specijalna nagrada za djecu i tinejdžere - Jerguš Polák, Slovačka
Fotografije: Fijet Slovakia

www.fijetslovakia.sk/index.php?/novinka/57368/nasa-foto-vystava-travel-and-emotions-v-piestanoch.html

www.fijetslovakia.sk/index.php?/novinka/57092/travel-and-emotions-2023.html

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.