Iz HTZ za četiri projekta Turističkoj zajednici grada Varaždina odobreno oko 130.000,00 eura

Iz HTZ za četiri projekta Turističkoj zajednici grada Varaždina odobreno oko 130.000,00 eura
Turističkoj zajednici grada Varaždina za tri je prijavljena projekta na Javnom natječaju za dodjelu sredstava za projekte lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu, Hrvatska turistička zajednica odobrila sredstva u iznosu od 84.294,59 eura iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent.
Riječ je o projektima „Čarobni Grad Djeda Mraza“, „Varaždin - grad glazbe“ te EU projektu „People power partnership“.
Projekt Čarobni Grad Djeda Mraza predstavlja proširenje Kuće Djeda Mraza koja je postala simbol manifestacije Advent u Varaždinu te će na ovogodišnjoj manifestaciji ona biti smještena na novoj, većoj lokaciji i bit će obogaćena dodatnim sadržajima.
Kuću Djeda Mraza prošle je godine posjetilo preko 20.000 posjetitelja Adventa u Varaždinu, koji je svojim promišljenim konceptom i kontinuiranim višegodišnjim razvojem smjestio Varaždin u sam vrh adventskih turističkih destinacija. Projekt „Varaždin - grad glazbe“ vezan je uz dugu tradiciju i bogatu povijest glazbenog stvaralaštva u Varaždinu, a njime se obogaćuju glazbeni sadržaji u gradu uz očuvanje i promociju kulturne baštine, obogaćuje turistička ponuda, razvija prepoznatljivost grada te potiče razvoj lokalne glazbene scene.
Projekt obuhvaća od folklornih nastupa, glazbe na balkonima, glazbe na orguljama u varaždinskoj katedrali, nastupa limene glazbe pa do koncerata u povodu obilježavanja 150. obljetnice smrti poznatog varaždinskog glazbenog virtuoza Ivana Padovca te koncerta pod nazivom „Nothing Else Matters“ kojeg će izvesti učenici i profesori Glazbene škole u Varaždinu u suradnji s udrugom nuSynergetic.
Projektu Varaždin - grad glazbe dodatnu težinu daje i upravo predana kandidatura grada Varaždina za UNESCO-ov grad glazbe, titulu koja u ovom trenutku ne krasi ni jedan grad u Hrvatskoj, dok su u svijetu svega 43 grada s tom titulom. U sklopu projekta planiran je i posjet predstavnika UNESCO gradova glazbe Varaždinu kako bi ih se upoznalo s glazbenom kulturom našeg grada.
 Treći projekt za čiju su realizaciju odobrena sredstva je EU projekt „People power partnership“ iz programa Kreativna Europa u kojem je Turistička zajednica grada Varaždina jedan od 14 partnera iz 11 zemalja. U sklopu ovog europskog projekta na ovogodišnjem će Špancirfestu 32-oje plesača iz Hrvatske, Velike Britanije, Portugala, Latvije i Njemačke izvesti multimedijalni glazbeno - scenski spektakl. 
Uz navedena tri projekta, odobrena su i sredstva u iznosu od 45.000,00 eura za organizaciju ovogodišnjeg Špancirfesta, i to u sklopu javnog natječaja za dodjelu sredstava za projekte regionalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2023. na koji je TZ Varaždinske županije kandidirala projekt suorganizacije događanja Varaždinske županije, među kojima je i Špancirfest. Time su TZ grada Varaždina za realizaciju četiri projekta odobrena sredstva u ukupnom iznosu od gotovo 130.000,00 eura. 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.