Iz Hrvatske turističke zajednice Međimurju dodijeljeno 463.708,61 eura za 17 projekata lokalnih turističkih zajednica

Iz Hrvatske turističke zajednice Međimurju dodijeljeno 463.708,61 eura za 17 projekata lokalnih turističkih zajednica
 Iz Hrvatske turističke zajednice Međimurju je dodijeljeno 463.708,61 eura za 17 projekata lokalnih turističkih zajednica, a danas su u toj prigodi u Palači turizma Međimurske županije ugovori kojima je osigurano financiranje tih projekata lokalnih turističkih zajednica Međimurja  i svečano dodijeljeni. Sredstava fonda Hrvatske turističke zajednice dodijeljena su za 17 lokalnih projekata s time da su Turistička zajednice Mura i gorice te Turistička zajednica grada Preloga ostvarile ugovore ukupne vrijednosti 50.000 eura i direktno ih potpisale s Hrvatskom turističkom zajednicom. Preostalih 11 ugovora potpisano je danas u Čakovcu i to s Turističkim zajednicama Čakovca, Preloga, Nedelišća, Svetog Martina na Muri, Štrigove te TZP-a Mura i gorice u ukupnom iznosu od 142.708,61 euro, dok je Turističkoj zajednici Međimurske županije dodijeljen ugovor u vrijednosti 271.000 eura. 

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula naglasio je kvalitetu projekta: „Sa zadovoljstvom objavljujemo rezultate javnog poziva s početka godine kojim su se dodijelila sredstva za turistički nerazvijena područja na kojem je Međimurje polučilo izvrstan uspjeh zahvaljujući vrlo kvalitetnim projektima. Pojedinačno, riječ je o projektima koji se odnose na razvoj enogastronomskih ruta, biciklističkih staza, sportova na vodi te raznim oblicima turističke prezentacije“, rekao je Rudi Grula te dodao da će Turistička zajednica Međimurske županije svojih 271.000 eura uložiti u razvoj uvjeta za sljedeću razinu Green Destination nagrade, potpore za pripremu projekata za EU natječaje te razvoj biciklističkih staza.

Međimurske turističke zajednice na taj će način realizirati projekte u cilju osnaživanja svoje turističke ponude i ukupne ponude Međimurja, jedine regije u Hrvatskoj i četvrte u svijetu koja nosi prestižnu oznaku Green Destination za održivi turizam te tri nagrade EDEN po čemu je jedinstvena u Europi spomenuo je ovom prigodom predsjednik TZ i župan Međimurske županije Matija Posavec te istaknuo da je riječ o dobro odrađenome poslu.

 „Oko 60 posto ukupnog iznosa dodijeljeno je županijskoj Turističkoj zajednici koja jasno provodi naš razvojni smjer. Realizaciju naše vizije baziramo na jačanju tri temeljna stupa: ravnomjernim razvojem mreže Etnomuzeja Međimurje malo i sveobuhvatnom inovativnom platformom interpretacijskih centara, zatim daljnjim jačanjem prezentacije povijesne baštine Zrinskih i Frankopana, dok nam je treći stup buduća revitalizacija Feštetićeva kaštela u Pribislavcu u edukacijsko-turistički centar“, kaže župan uz naglasak da je na tom putu već mnogo postignuto o čemu svjedoči i činjenica da je u protekle dvije godine, otkada je otvorena, Riznica Međimurja evidentirala 50.000 posjetitelja.  

- Turistička  zajednica Međimurske županije fokusirana je i na potpore masovnim manifestacijama u zajedničkom cilju da što je moguće veći broj putnika u tranzitu Međimurjem ovdje i zadržimo. U tom cilju Međimurska županija i dalje će poticati i podupirati povećanje smještajnih kapaciteta s obzirom da broj posjetitelja i broj noćenja raste, a renomirane nagrade koje osvajamo magnet su za turiste - poručio je župan Matija Posavec.

Fotografije: Međimurska županija / Turistička zajednica Međimurske županije, video HIA

Niz projekata koji će se provesti na našem području održat će kontinuitet razvoja i obogaćivanja turističke ponude te dodatno osnažiti naš kraj kao jednu od najboljih održivih destinacija na svijetu.
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.