Najviše lajkova i titulu najljepšega izborili su – u kategoriji velikih gradova Advent u Varaždinu

Najviše lajkova i titulu najljepšega izborili su – u kategoriji velikih gradova Advent u Varaždinu

Nakon osam dana glasanja i preko 55 tisuća lajkova samo na našoj FB stranici, imamo pobjednike ovogodišnjeg, 3. izbora za Najljepši advent u Hrvatskoj kojega smo proveli uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma i sporta! U izboru su sudjelovala čak 64 adventa iz 48 gradova i 16 općina, a njihove slike koje su fanovi podijelili 4.565 puta vidjelo je u ovih osam dana 2.111.868 korisnika FB-a!

Najviše lajkova i titulu najljepšega izborili su – u kategoriji velikih gradova Advent u Varaždinu, koji je sa osvojenih 7.074 lajkova uvjerljivi pobjednik i u apsolutnoj kategoriji. Advent u Daruvaru  i Advent u Oroslavju ove su se godine po prvi put prijavili na naš izbor i trijumfirali u svojim kategorijama – Advent u Daruvaru sa osvojenih 2.690 lajkova pobijedio je u kategoriji srednjih gradova, a Oroslavje sa 2.513 lajkova pobjednik je među malim gradovima.  Ninina čarobna shhhuma – Advent u Općini Velika i ove je godine trijumfirala u kategoriji općina sa osvojenih 1.713 lajkova.

Ovdje treba istaknuti da smo, kako bi izbjegli mogućnost višestrukih glasova, računali samo lajkove na FB stranici gradonačelnik.hr-a, a ne i na dijeljenim objavama kojih je svaki advent osvojio višestruko više.

Najljepši adventi u velikim gradovima: Varaždin, Bjelovar, Koprivnica, Virovitica i Vukovar

Advent u Varaždinu od prvog je dana izbora apsolutni hit ovogodišnjeg izbora za Najljepši advent – samo na našoj stranici osvojio je 7.074 lajka i 424 komentara, a fanovi su slike podijelili čak 335 puta, zahvaljujući čemu je varaždinski bajkoviti advent ostvario i rekordni doseg – slike je kroz naš izbor vidjelo 111.110 FB korisnika!

Drugi rekordni doseg – 110.983 i drugi najveći broj lajkova u ovom izboru – 4.297 ostvario je Advent u Bjelovaru koji je ove godine doživio totalni boom u našem izboru. Koliko su Bjelovarci, njihovi posjetitelji i FB fanovi oduševljeni adventom najbolje govori angažman – rekordnih 606 dijeljenja i 637 komentara.

Kao još jedan hit advent ove godine pokazao se Advent u Koprivnici koji je također od prvog dana čvrsto na svojoj 3. poziciji gdje je, sa osvojenih 3.350 lajkova i završio ovu utrku. Koprivnički advent prikupio je 411 komentara podrške i pohvala te 263 dijeljenja, zahvaljujući čemu ga je tijekom ovih osam dana vidjelo 64.847 FB korisnika.

Među adventima koji su kroz ovaj izbor, zahvaljujući svojim fanovima i njihovom angažmanu ostvarili najveću vidljivost i plasirali se u top 5 najljepših su još Advent u Virovitici i Advent u Vukovaru. Advent u Virovitici je od prvog dana startao i na kraju utrku završio na sigurnoj 4. poziciji u kategoriji velikih gradova – osvojio je 1.816 lajkova, 254 komentara podrške i 153 dijeljenja, dok je vukovarski advent 5. mjesto osvojio sa prikupljenih 1.052 lajkova, 34 komentara i 84 dijeljenja. U top 10 najljepših advenata u kategoriji velikih gradova ušli su još šibenska Adventura, Dubrovački zimski festival, Advent u Samoboru, Advent u Rijeci i Advent u Zadru. 

Napeta borba u kategoriji srednjih gradova – najljepši Daruvar, Vinkovci, Trogir, Nova Gradiška i Đakovo

I dok smo u našem prvom izboru najžešći okršaj i borbu za prvo mjesto imali među velikim gradovima/adventima (Osijek vs. Varaždin), a prošle godine među općinama (Velika vs. Kršan), ove godine najnapetije i najneizvjesnije je bilo u kategoriji srednjih gradova, u srazu Daruvara i prošlogodišnjeg pobjednika ove kategorije – Vinkovaca.

Advent u Daruvaru je nakon prvog dana glasanja startao s 5. pozicije i dan po dan se uspinjao da bi se nakon 4. dana glasanja probio na 1. mjesto i uzdrmao dotad vodeće Vinkovce. Fanovi vinkovačkog adventa slijedeći dan su žestoko uzvratili i vratili svoj advent na vodeću poziciju, no Daruvar se već slijedeći dan ponovo vratio na 1. mjesto i u naredna dva dana, do kraja izbora, uspio učvrstiti vodstvo, povećati razliku u glasovima i osigurati uvjerljivu pobjedu u kategoriji srednjih gradova. Zahvaljujući angažmanu svojih fanova – 2.690 lajkova, 329 komentara i 520 dijeljenja, Advent u Daruvaru tijekom ovog izbora vidjelo je 60.385 FB korisnika.

Advent u Vinkovcima svoju je 2. poziciju osigurao sa osvojenih 2.143 lajkova. Prikupio je 129 komentara podrške i 131 dijeljenje, te zahvaljujući tome kroz ovaj izbor dosegnuo do 73.304 FB korisnika.

Advent u Trogiru jedini je, pak, dalmatinski advent koji se uspio plasirati u top 5 izbora za Najljepši advent, a s osvojenih 1.496 lajkova ušao je i u top 10 u apsolutnoj kategoriji. Trogirska Zimska adventura prikupila je kroz ovih osam dana 132 komentara podrške i pohvale te 122 dijeljenja, zahvaljujući čemu i ukupni doseg od 52.885 FB korisnika.

U top 5 najljepših advenata u srednjim gradovima plasirali su se još adventi iz Nove Gradiške i Đakova, a u top 10 adventi iz Poreča, Našica, Svete Nedelje, Kutine i Sinja. 

Mali gradovi: Premijera i trijumf Oroslavja – u top 5 Otočac, Novi Vinodolski, Županja i Valpovo

Uvjerljivi pobjednik u kategoriji malih gradova ove je godine Advent u Oroslavju koji je ove godine po prvi put organiziran u ovom zagorskom gradiću, a organizatori zaslužuju pohvale jer je njihov advent očito izazvao oduševljenje ne samo građana Oroslavja nego i čitavog Zagorja koje se ujedinilo u podršci svom predstavniku u našem izboru. Oroslavski advent osvojio je 2.513 lajkova, 380 komentar podrške i pohvale i 111 dijeljenja, te je ostvario doseg od 81.726 FB korisnika!

‘Srebro’ među malima pripalo je Otočcu i njegovoj ‘Čaroliji u Gackoj’ za koju je lajkalo 2.123 fanova koji su svoje divljenje i podršku izrazili i kroz 245 komentara i 249 dijeljenja. Kroz naš izbor Advent u Otočcu vidjelo je 47.737 FB korisnika.

Jedini primorski advent u top 5 u kategoriji malih gradova je Novi Advent – Advent u Novom Vinodolskom koji se sa osvojenih 1.070 lajkova plasirao na 3. mjesto. U top 5 su još adventi iz Županje i Valpova, a u top 10 plasirali su se i Komiža, Hrvatska Kostajnica, Čabar, Vrgorac i Beli Manastir. 

Velika obranila titulu najljepšeg adventa među općinama, Jasenice ove godine drugi!

Za razliku od prošle godine, ove godine nije bilo prevelikih napetosti i iznenađenja u kategoriji općina. Prošlogodišnji pobjednik, Ninina čarobna shhhuma iz Općine Velika od prvog je dana bila favorit, a utrku je završila sa osvojenih 1.713 lajkova i dosegom od 47.425 FB korisnika.

Drugo mjesto je sa osvojenih 1.043 lajka osvojio Advent u Jasenicama, pobjednik među općinama iz našeg prvog izbora koji je, pak, prošle godine završio kao treće plasirani.

Treće mjesto pripalo je Općini Petrijanec i njihovom ‘Adventu u Zelendvoru’, koji je osvojio 945 lajkova i 184 dijeljenja te reach od čak 41.518 FB korisnika! U top 5 općinskih advenata plasirali su se adventi iz Perušića i Marije Bistrice, a u top 10 još istarski Motovun, Bale i Medulin, te slavonski Beretinec i Ernestinovo.

 Slike advenata vidjelo je preko 2,1 milijun ljudi!

Izbor za Najljepši advent pokrenuli smo s ciljem da na jednom mjestu okupimo sve prekrasne advente i tako široj javnosti omogućimo da, uz uživanje u slikama već razvikanih i velikih advenata, otkriju i neke njima dosad potpuno nepoznate. S druge strane, gradovima i općinama i njihovim turističkim zajednicama htjeli smo dati priliku da rezultate svog truda, kreativnosti i ulaganja prezentiraju i pokažu i izvan granica svoje lokalne zajednice. Da smo u tome uspjeli najbolje svjedoče brojke.

Slike advenata u proteklih su osam dana postigle ukupni doseg od preko 2,1 milijun, a te brojke u narednim će danima još rasti jer se slike i dalje lajkaju, komentiraju i sheraju. Što se angažmana tiče, u osam dana slike adventa podijeljene su 4.656 puta, a zbroj komentara, lajkova i dijeljenja prelazi 100 tisuća!

Brojke su to i vidljivost zbog kojih, bez obzira na konačni poredak i plasman u ovom izboru svi adventi, odnosno gradovi i općine koji su sudjelovali u izboru, itekako mogu biti zadovoljni.

Svima još jednom zahvaljujemo na sudjelovanju u ovoj prekrasnoj utrci i šušuru pozitive kojega smo zajedno stvorili. Još jednom zahvaljujemo i Ministarstvu turizma i sporta na povjerenju i podršci koje su nam dali prepoznajući vrijednost našeg izbora u promociji adventskih turističkih destinacija. Ovim putem možemo najaviti i novost za iduću godinu – uvodimo nagradu žirija koji će advente, osim po ljepoti fotografija i dekoracija, ocjenjivati i temeljem niza ostalih kriterija koji govore o kvaliteti adventa. Već sad se veselimo jer, sudeći prema trendu posljednjih godina i ovogodišnjoj konkurenciji u našem izboru, dogodine nas čeka još ljepši, bogatiji i kreativniji izbor. (Marija Pulić Drljača)

 Izvor: Gradonačelnik.hr

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.