Slovenci s 5 zvjezdica "napali" Zagreb

slovenci

Hotelijeri i predstavnici raznih turističkih odredišta iz Slovenije predstavili su ponudu s kojom žele privući hrvatske goste. Radionicu „Doživi Sloveniju“ u organizaciji portala Relaxino.com u Palace Hotelu u Zagrebu otvorio je ekonomski savjetnik pri Veleposlanstvu Republike Slovenije u Zagrebu Bernard Šrajner. Voditeljica Odjela za odnose s javnošću Slovenske turističke organizacije Livija Kovač Kostantinovič istaknula je da je za slovenski turizam 2018. godina bila rekordna te je sa 6 milijuna turističkih dolazaka i 15,7 milijuna turističkih noćenja (8 % više dolazaka i 10 % više noćenja nego u 2017. godini), znatno premašen prosječan rast u Europi.
Ključna tržišta Slovenije su i dalje Njemačka, Italija, Austrija, ali visoko četvrto mjesto zauzimaju gosti iz Hrvatske. U prošloj godini 200 tisuća Hrvata ostvarilo je (16,4 %) noćenja više nego godinu ranije, a više su i potrošili ( 12,2 %). Najviše hrvatskih gostiju se već tradicionalno za boravka u Sloveniji odlučuje za planinski turizam ili odmor u toplicama, što su istaknule Špela Kavčič voditeljica prodaje hotela Jelovica s Bleda koji u novu sezonu ulazi renoviran.

Voditeljica prodaje Terme Krka u sklop kojih su i Dolenjske toplice pohvalila se novim toboganima u tim toplicama. Duška Kaliniz iz kulturno turističko rekreacijskog centra Radeče ponudila je i splavarenje na Savi. Na prezentaciji se kušao i ekološki med „Pčelarstva Košale“ a u vinoteci Bornstein pila su se vina slovenskih vinara. Finom kapljicom uzvanike su počastili: „Vinarija Kregar“ iz Rogaške Slatine, „Vina Dornberg“ s Bizeljskog, „Radgonske gorice“ iz Gornje Radgone, „Vinarija Graben" s Bizeljskog, "Albiana vina“ iz Dolenjskih toplica te „Vinska kuća Emino“ iz Podčetrteka.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.