Suradnja Turističke zajednice grada Hvara i Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA)

UHPA HVAR

Osam godina zaredom, UHPA kroz projekt domaće destinacije godine uspješno doprinosi boljem pozicioniranju, prepoznatljivosti i promociji destinacija kroz jačanje turističkog sektora, a prošle godine je grad Hvar odabrala za domaću destinaciju 2018./2019. godine. Nastavno na šestomjesečnu suradnju Turističke zajednice grada Hvara i UHPA-e u petak, 10. svibnja 2019. godine održana je press konferencija na kojoj su se medijima obratili Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e, Rikardo Novak, gradonačelnik grada Hvara i Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara. Predsjednik UHPA-e Tomislav Fain osvrnuo se na suradnju između turističkih agencija - destinacijskih menadžment kompanija (DMK) i grada Hvara kojoj je cilj orijentacija na razvoj specifičnih turističkih programa i rast turističkog prometa u pred i post sezoni i ciljanoj, odnosno fokusiranoj promociji na pojedine turističke niše. ˝Od potpisivanja ugovora o suradnji s TZ grada Hvara izvršili smo online promociju destinacije posredstvom naših komunikacijskih kanala, promovirali smo našu domaću destinaciju godine na Danima UHPA-e koji su se nedavno održali u Vinkovima te smo destinaciju promovirali i isticali u UHPA-inim promotivnim tiskanim materijalima kao što su UHPA Directory i UHPA Stručna revija. Treba naglasiti kako smo stvorili platformu za uspješnu suradnju članova UHPA-e kao destinacijskih menadžment kompanija (DMK) i destinacije iz čega proizlazi razvoj specifičnih programa kao i rast turističkog prometa˝, izjavio je Tomislav Fain.S ciljem daljnjeg povezivanja danas je u Hvaru održan i sastanak članova Upravnog odbora UHPA-e s predstavnicima lokalnih turističkih agencija i ostalih dionika. Planiran je i zajednički obilazak najsunčanijeg otoka, a u popodnevnim satima i sjednica Upravnog odbora.

Hvar je u prošloj godini, u kojoj je proslavljeno 150 godina organiziranog turizma, ostvario 206 tisuća dolazaka i 750 tisuća noćenja, što u postocima iznosi povećanje od 4% u dolascima i 2% u ukupnom broju noćenja. ˝Ukoliko gledamo s pozicije daljnjeg razvoja hvarskog turizma, onda prošlu 2018. smatramo početkom stvaranja novog brenda Hvara i vraćanja starog sjaja na turističkoj karti svijeta˝, rekao je Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara.Uz povećanje broja dolazaka i noćenja, grad Hvar želi učiniti dodatni iskorak i razvijati se u smjeru obogaćivanja i proširenja postojeće turističke ponude novim, atraktivnim turističkim proizvodima i sadržajima s ciljem podizanja konkurentnosti i pozicioniranja Hvara kao cjelogodišnje turističke destinacije. 

˝Hvar snažno korača stazom prema sjajnoj turističkoj budućnosti. Predviđamo da ćemo narednu veliku obljetnicu organiziranoga turizma dočekati s više od 250 tisuća dolazaka te ostvarenih milijun noćenja. Da bi se predviđanja mogla ostvariti, grad Hvar usvojio je “Razvojnu strategiju turizma grada Hvara“, dok je Turistička zajednica grada Hvara započela provoditi određene projekte razvoja održivog, odgovornijeg i kvalitetnijeg turizma, u koje smo uključili privatne iznajmljivače, agencije, hotelijere, ugostitelje, djelatnika u području trgovine i wellnessa˝, zaključio je Petar Razović.Na kraju press konferencije, predsjednik UHPA-e zaključio je kako vjeruje da će se zajedničkom suradnjom pridonijeti još boljem pozicioniranju, prepoznatljivosti i promociji destinacije te tako stvoriti  uspješnu suradnju članova UHPA-e kao destinacijskih menadžment kompanija (DMK) i grada Hvara.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.