Split Gourmet Expo - Treća natjecateljska gastro izložba splitskih restorana na Rivi

SPLIT GOURMET EXPO

Split Gourmet Expo - Treća natjecateljska gastro izložba splitskih restorana na Rivi održat će se 13 .listopada, od 10 do 14 sati, na lokaciji Obala Hrvatskog narodnog preporoda. Izložba najboljih delicija splitskih restorana, konoba i hotela održava se u organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) te uz podršku Turističke zajednice grada Split i agilnih splitskih ugostitelja. Riječ je o manifestaciji kojom se promovira Split kao cjelogodišnja gourmet destinacija izvrsnosti, a objedinjuje gastro izložbu jela splitskih ugostiteljskih objekata, natjecanje i promociju kroz medije te posebnu dvojezičnu publikaciju o samim sudionicima i jelima.

Na Rivi će se po treći put postaviti desetke metara dug izložbeni stol na kojem će po objektu biti izložena tri slijeda (hladno predjelo, glavno jelo te desert) - bilo na pladnjevima, tanjurima ili toplim kupeljima koja će nakon ocjenjivanja moći besplatno kušati i posjetitelji manifestacije. O okusu, izgledu i originalnosti jela odlučivat će stručni žiri eminentnih kuhara ŠKMER-a i gastronomskih stručnjaka, te će nakon izložbe uslijediti i proglašenje najboljih po kategorijama, kao i sveukupni pobjednik manifestacije.

"Intencija je da se ovom manifestacijom s Rive pošalje u svijet gastro turistička razglednica s naljpšeg dijela grada kao izravna promocija Splita - gourmet destinacije izvrsnosti. Riječ je o svojevrsnom nastavku projekta "Hrvatski gastronomski dragulj" kojeg je zajedno s ostalim članovima udruge vodio osnivač ŠKMER-a Miro Bogdanović 2007. godine, a tijekom kojega je održano 20 gastro izložbi širom cijele Hrvatske. Kao i u ono vruijeme želja nam je potaknuti sve sudionike - ugostitelje da u svojoj ponudi povećaju udio autohtonih jela s naglaskom na lokalne specijalitete te da se aktivno uključe u podizanje kvalitete ugostiteljske ponude kao jednog od najvažnijih segmenata turističke ponude" – poručila je organizatorica Alma Harašić Bremec, voditeljica Kuharske Akademije ŠKMER-a.

PROGRAM SPLIT GOURMET EXPO 2019

10:00 Početak zabavnog programa

10:30 Izlaganje jela na uređenim stolovima

Fotogafiranje izloženih jela i chefova - za potrebe SPLIT menu 2019, publikacije na hrvatskom i engleskom jeziku.

11:00 Ocjenjivanje jela

11:3 Prigodni program na pozornici

12:00 Predstavljanje i podjela jela I vina posjetiteljima

13:00 Proglašenje najboljeg predjela, glavnog jela jelo deserta - te ukupnog pobjednika manifestacije koji će ponijeti plaketu „Split Gourmet Expo 2019“ - te zavrijediti posebno mjesto i predstavljanje u izdanju “Split menu 2019.” te biti ambasador splitske gastro ponude kroz narednihi 12 mjeseci.

 

 

 
 
 
 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.