Vrijeme je za burgere: Zagreb Burger Festival od 2. do 13. rujna na Strossmayerovom trgu

Vrijeme je za burgere: Zagreb Burger Festival od 2. do 13. rujna na Strossmayerovom trgu

Mirisali su na ribe i meso, spravljali su ih i u vege điru, mijenjali su boje od crvene do zelene, osmišljavali su ih najbolji burger Chefovi iz Zagreba, Pule, Fažane, Splita, Dubrovnika i Ljubljane. Tijekom četiri godine posjetitelji Zagreb Burger Festivala kušali su nekoliko stotina burgera, a tradicija se nastavlja i ove godine. Peti  Festival od 2. do 13. rujna održat će se na već poznatoj zagrebačkoj adresi na Strossmayerovom trgu.

Zbog ovogodišnje posebne situacije smanjen je broj ugostiteljskih kućica na 14, uz tri food trucka: Jamnica Gemišt&Nacho truck, Staropramen Food Truck by RougeMarin i Hug&Punch Coffe truck (27 prošle godine). Kako bi se posjetiteljima, sukladno epidemiološkim mjerama, osigurala distanca MBM Iris će ukrasiti lokaciju brojnim biljkama i tako stvoriti zelene oaze.

Što je novo na burgerskoj sceni, koje je sastojke moguće kombinirati i zašto je burger  kralj street fooda otkrit će posjetitelji jedanaestodnevnog  gastro događanja, pojačanog  glazbenim ritmovima i beatovima. Glazbenu uvertiru i završne taktove (prvog i zadnjeg dana festivala) uprizorit će  Ozren Kanceljak, a svakodnevno će se za mix pultom izmjenjivati razni hrvatski DJ'i. U sedamnaest ugostiteljskih objekata moći će se guštati u raznolikoj ponudi burgera i neobičnih prženih krumpirića vrsnih ugostitelja Mate Jankovića, Ivana Pažanina, Marija Mihelja, Marka Palfija, Gorana Niševića i Marina Medaka te cocktail majstora Marina Nekića i Adriana Nejašmića.

Slastice priprema Robert Hromalić, a sa slano slatkim okusima odlično se sljubljuju Staropramen pivo, kasnoljetni kokteli i ginovi. Priprema se i jedno plesno iznenađenje:  zagrebački Francuz, Nicolas Quesnoit i treneri Plesnog centra Zagreb by Nicolas pretvorit će Strossmayerov trg u plesni podij i posjetitelje naučiti  osnovne plesne korake  line dance-a ili salse.

Festival će biti otvoren pon, uto, sri i čet od 12 do 23 h, petkom i subotom od 11 do 24 h, a nedjeljom od 11 do 23 h. Ulaz na festival je besplatan!

Foto: Sandro Sklepić

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.