Martina Završki u sklopu projekta „Startaj Hrvatska“ predstavila domaće juhe Špajz

Martina Završki u sklopu projekta „Startaj Hrvatska“ predstavila domaće juhe Špajz

Martina Završki iz Darde kraj Osijeka na pripremu Špajz juhi odlučila se promatrajući ljude oko sebe i uočavajući njihove loše prehrambene navike. Kako bi osigurala kvalitetnu alternativu brzoj prehrani, došla je na ideju da juhe, koje inače servira u svom malom restoranu zdrave hrane, spakira u teglice.

I tako je nastao Špajz, obrok namijenjen svima koji vole jesti domaću, kuhanu hranu. Realizaciji ove ideje prethodila je i osobna odluka o promjeni vlastite prehrane. Primijetila je da joj određeni sastojci, kao što su kvasac i šećer, smetaju što ju je dodatno motiviralo na istraživanje o zdravijim obrocima. Danas 24-godišnjakinja, nakon srednje škole odlučila je otići u Irsku. No ljubav prema rodnom mjestu i želja da svoje uspjehe gradi baš u Hrvatskoj, nisu je dugo zadržali ondje. Martina se odlučila vratiti u domovinu i korak po korak izgraditi Špajz. Inspirirana obiteljskom tradicijom uzgoja bio hrane, odlučila je pomoći svima koji nemaju vremena za kuhanje.

Rješenje je ponudila u obliku Špajz juha koje dolaze u četiri varijante - povrtna juha od mrkve, brokule i cvjetače, juha od butternut tikve, zatim juha od mrkve i celera te juha od rajčice i bosiljka. Pripremljene su prema jednostavnoj recepturi, bez konzervansa i od najsvježijih namirnica s lokalnih OPG-a. Uz sol i papar, juhama su dodani tek domaći začini - ružmarin ili bosiljak, maslinovo i bučino ulje. Špajz juhe imaju rok trajanja od 12 dana i iznimno su praktičan obrok - samo se podgriju u teglici u kojoj su pakirane.

U prijavi na projekt „Startaj Hrvatska” koji su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV, Martina je vidjela priliku za plasman Špajza na police velikog trgovačkog lanca. U ostvarenju tog sna pomogao joj je stručni tim SPAR-a Hrvatska uz koji je savladala sve važne korake - od usavršavanja recepture, preko procesa proizvodnje, pa sve do sugestija oko dizajna. „Iskustvo u projektu Startaj Hrvatska najljepše je u mome životu. Mislim da sam dokazala da se može raditi ono što se voli i da se to može raditi u Hrvatskoj. Stojim iza svojih proizvoda jer u njima sažet sav moj trud, a cilj mi je da za Špajz zna cijela zemlja“, poručila je.

Špajz možete kupiti s „plavih polica” u svim INTERSPAR i odabranim SPAR supermarketima na 51 lokaciji diljem Hrvatske. Martinu ste mogli upoznati u osmoj epizodi projekta „Startaj Hrvatska”, a u subotnjem programu Nove TV možete pratiti nastavak ovog uzbudljivog projekta.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.