Ledo proširio ponudu najkvalitetnije ribe – Crveni bodečnjaci, filet s kožom bogat vitaminom D

Ledo proširio ponudu najkvalitetnije ribe – Crveni bodečnjaci, filet s kožom bogat vitaminom D

Ledo je svoju ponudu najkvalitetnije ribe proširio još jednim novim proizvodom – Crvenim bodečnjacima, filetom s kožom. Riječ je o jednom od najcjenjenijih pripadnika bijele, oborite ribe nježnog okusa i mekane teksture, uz kojeg će serviranje omiljenih ribljih jela sada biti još i lakše. Unaprijed je očišćen i pažljivo filetiran te će omogućiti brzu i jednostavnu pripremu proteinskih i nutritivno bogatih jela za cijelu obitelj.

I sam HZJZ je prepoznao visoku kvalitetu Ledo Crvenih bodečnjaka, te mu dodijelio žig „Živjeti zdravo“ pokrenut pod pokroviteljstvom EU, a koji je namijenjen prepoznavanju nutritivno kvalitetnijih proizvoda i proizvodnih tehnologija po posebno razrađenim kriterijima te u svrhu poboljšanja životnih i zdravstvenih navika stanovništva.

Upravo riba iz divljeg ulova, kakav je i filet Crvenih bodečnjaka, predstavlja visokokvalitetan proizvod. Njezina je prednost u tome što ima puniji okus od onih iz uzgoja te njihovo meso ima manji udio masti, a veću gustoću mišićnih vlakana i vezivnog tkiva zbog slobodnog kretanja.

Nutricionisti preporučuju ribu na jelovniku barem 2x tjedno za postizanje balansirane prehrane, a upravo će serviranje ove ribe „donijeti“ bogatstvo vitamina i vrijednih nutrijenata kojima obiluje, a koje su posebno izražene kod svih Ledo fileta koji dolaze iz divljeg ulova. Naime, Crveni bodečnjaci sadrže esencijalne omega-3 masne kiseline koji pridonose uspješnoj i uravnoteženoj funkciji čitavog organizma, ali i vitamin D koji doprinosi normalnoj apsorpciji kalcija i fosfora, normalnoj razini kalcija u krvi, održavanju normalne funkcije mišića te normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Koliko je važno da se baš ova riba nađe na svakom jelovniku, govori i to što se unosom samo 200g fileta Crvenih bodečnjaka zadovoljava dnevno preporučena količina vitamina D. Upravo vitamin D ima značajnu ulogu u borbi protiv smanjenja rizika od virusnih epidemija i očuvanja imuniteta.

Svi ljubitelji vrhunske ribe u ovom proizvodu zasigurno će pronaći inspiraciju za brojne recepte i pripremu omiljenih ribljih specijaliteta.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.