Agriturizam Konavle priredio treće Gušte od kobasice uz pripremu i kušanje najduže kobasice

Agriturizam Konavle priredio treće Gušte od kobasice uz pripremu i kušanje najduže kobasice

U novije vrijeme obaraju se rekordi u pripremi kojekakvih jela i specijaliteta, od sarme do štrudle,pa tako i u Konavlima sredinom veljače pripremaju svoju najdužu kobasicu. Ove godine ostvaren je novi rekord, piše Agroturizam Konavle na svojoj FB stranici.


Udruga Agroturizam Konavle održala je treći po redu edukativno - natjecateljski događaj Gusti od kobasica. U borbi za prestižnu titulu „Najbolje kobasice dubrovačkog kraja” sudjelovati su mogli svi proizvođači kobasica dubrovačkog kraja koji u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice.

Osim natjecateljskog djela organizirana je i edukacija o proizvodnji i pripremi suhomesnatih proizvoda što je nastavak aktivnosti Agroturizma Konavle koji se provode s ciljem podizanja kvalitete tradicijskih proizvoda.
Da su edukacije koja se provode u ovom segmentu itekako korisne dokazuje i sve veća proizvodnja i kvaliteta, a u Konavlima se otvara i prvi pogon za preradu suhomesnatih proizvoda koji se u sklopu ovogodišnjih Gusta od kobasica ekskluzivno i predstavio.

Osim proizvođača zasigurno je u dobroj hrani i zabavi uživala i publika, a da su bolja vremena bilo bi i više turista.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.