Travel to Taste Krk / Put do okusa Krka - Proljetni okusi na tanjurima su do polovice svibnja

Travel to Taste Krk / Put do okusa Krka - Proljetni okusi na tanjurima su do polovice svibnja

Grad Krk idealna je destinacija za proljetne izlete i aktivan odmor. Nudi vam brojne znamenitosti i bogatu povijest, ali i blizinu mora i predivne prirode koja omogućuje raznolik uzgoj i kultivaciju te konačno i proizvodnju prehrambenih namirnica kroz sva godišnjih doba.
Otočna gospodarstva ponose se proizvodima poput krčkog sira, maslinovog ulja, pršuta i naravno vrbničke žlahtine. Tu su i neizostavne krčke šurlice, kao zaštitni znak krčke gastronomije, koje svaka obitelj priprema prema svojoj "tajnoj" recepturi. Raznolikost krčkog tla, ali i mora, kontinuirano inspirira naše ugostitelje na kreiranje gastronomskih delicija koje, u proljetnim i jesenskim izdanjima, spajamo u našoj promotivnoj kampanji Travel to Taste Krk!
Travel to Taste Krk želi vas upoznati sa pravim otočnim okusima, lokalno uzgojenim namirnicama i specijalitetima koji će ostati u sjećanju kao dio vašeg posebnog iskustva u gradu Krku.
Ovoga proljeća vaš gastronomski doživljaj u gradu Krku uljepšat će restoran "Casa del Padrone", restoran "Marina Blue", restoran "Volsonis", Kuća Krčkog pršuta, konoba “Pud Brest" i kušaona "Magriž".
Ovi ugostiteljski objekti svoje sastojke nabavljaju od lokalnih proizvođača ili ih uzgajaju sami, što im omogućuje da u svojim kuhinjama iskoriste sve prednosti njihovih svježih okusa, pružajući tako jedinstveno pozitivno iskustvo za njihove goste - vas.

Travel to Taste Krk započinje prvoga dana mjeseca travnja te traje sve do sredine svibnja; dovoljno vremena da isprobate sve atraktivne jelovnike u ponudi! Nezaobilazno je svakako isprobati klasične specijalitete poput domaćih šurlica s gulašom od janjetine, janjećeg dropčića s palentom i naribanim domaćim ovčjim sirom ili šurlica s kozicama i krčkim pršutom. Za one željne novih kombinacija, tu su sabljarka na kremi od leće s crnom palentom, medaljoni od jelena lopatara a u umaku od smokve s prženim njokima, sladoled s krčkim pršutom ili janjeći sote s artičokama i šurlicama!

Naši ugostitelji pripremili su vam i posebne promotivne jelovnike na kojima ćete pronaći tartar od jadranskog škampa, juhu od domaće tikve, palačinke sa skutom ili carpaccio od janjećeg jezika s pjenicom od oraha i mlijeka, žumanjcima jaja prepelice iz biološkog uzgoja i kremom od infuzirane jabuke, koji su dio složenog menija Akademija okusa janjetine.

CASA DEL PADRONE
Šetalište sv. Bernardina bb, Krk
Tel: 051 222 128

KUĆA KRČKOG PRŠUTA
Vrh, Bok od Brozića 40, 51500 Krk
Tel: 051 686-098

RESTORAN MARINA BLUE
Boutique hotel Marina
Obala hrvatske mornarice 17, Krk
Tel: 051 221 128

OPG MIRJENKO MRAKOVČIĆ
Kušaona Magriž
Lakmartin 40b, 51517 Kornić
Tel: 098 925 1625

KONOBA PUD BREST
Milohnići 54, Milohnići
Tel: 091 1862 111

VOLSONIS
Vela Placa 8, 51500, Krk
Tel: 051 880 249

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.