Kuharskim prvakom proglašen Marin Sambolek iz varaždinskog restorana Nobel, župan Stričak uručio mu priznanje

Kuharskim prvakom proglašen Marin Sambolek iz varaždinskog restorana Nobel, župan Stričak uručio mu priznanje

Kongresna dvorana Hotela Minerve u Varaždinskim Toplicama ovih dana postala je mjesto susreta mnogobrojnih domaćih i inozemnih kuharskih i slastičarskih majstora.

Dani hrvatskog kulinarstva manifestacija je namijenjena kuharima i slastičarima iz cijele Hrvatske i šire koji se razlikuju po mjestu zaposlenja, tehnikama pripreme hrane i godinama iskustva, no povezuje ih ono najbitnije, ljubav prema kuhanju i kreiranju jela.

Glavni sadržaji ovogodišnjeg, 14-tog izdanja manifestacije, su 9. Državno prvenstvo slastičara, 14. Državno prvenstvo kuhara, Bocuse d'Or-Croatia 2022 te 12. natjecanje učenika Kamelija kup.

- Ovogodišnji natjecatelji potrudili su se da njihov rad bude kvalitetan i ponajprije se zahvaljujem upravo njima. Veseli me svaki osmijeh na licu kuhara koji su danas s nama i razmjenjuju svoja iskustva. Također, bilo je dobro vidjeti puno mladih kuhara iz škola koji su se odvažili, prije svega pred sucima, pokazati što su ih mentori naučili – naglasio je predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza Damir Crleni.

Svečanosti dodjele medalja i proglašenju Kuharskog prvaka države nazočio je i župan Anđelko Stričak koji je čestitao svim natjecateljima na predanom radu.

- Uvijek i svugdje postoje oni koji u nekom području žele biti najbolji, napraviti iskorak i pomicati granice, a kada govorimo o kuhanju danas ste to vi. Kada vidim način na koji su pripremljene ove delicije mogu samo reći da su one pravo umjetničko djelo. Drago mi je da je Minerva i ovoga puta domaćin ove najznačajnije manifestacije kulinarske struke gdje se predstavljaju najbolji kuhari i gdje naši mladi mogu učiti od najboljih – rekao je župan.

Ovogodišnji Kuharski prvak države je Marin Sambolek iz varaždinskog restorana Nobel, a pobjednikom Bocuse d`Or natjecanja proglašen je Tomislav Karamarko kojemu je pripala ugledna pozicija predstavnika Hrvatske na sljedećem izdanju najprestižnijeg svjetskog individualnog natjecanja u kulinarstvu – Bocuse d'Or Europe.

Svečanosti proglašenja pobjednika i podjele priznanja nazočili su i gradonačelnica Grada Varaždinske Toplice Dragica Ratković te pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije dr. sc. Dragutin Vincek.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.