GRAND GOURMET 2022: Međunarodna natjecanja konobara, barmena, barista i timova restorana

GRAND GOURMET 2022: Međunarodna natjecanja konobara, barmena, barista i timova restorana

Središnja događanja međunarodnog natjecanja konobara, barmena, barista i restorana Grand Gourmeta 2022 održat će se 3.- 5. studenog u splitskom Radisson Blu Resort & Spa hotelu, manifestacije koja nudi brojne popratne programe, promocije ugostiteljskih zanimanja te sustavno unaprjeđuje turističku ponudu.

Grand Gourmet po 8. put organizira udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija(ŠKMER) uz podršku Ministarstva turizma i sporta, Turističke zajednica grada Splita, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Splitsko dalmatinske županije, Hrvatske gospodarske komore te brojnih partnera.

Natjecanja, okrugli stolovi Grand Gourmeta otvoreni su u cijelosti za javnost, dok je za edukacije (master classove i radionice), koje su besplatne, zbog ograničenog broja mjesta potrebna prijava na broj: +385 99 319 89 61 ili mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

„Grand Gourmet i ove godine na temelju analize rezultata i posebnih izazova turističke sezone koja polako završava, najavljuje trendove za naredno razdoblje, donosi nova znanja i tehnike koje će nam predstaviti vrhunski i educirani profesionalci ugostiteljskih zanimanja. Kroz manifestaciju edukacijama i natjecanjima stvara se baza kvalitetnih novih djelatnika. Posebice jer je nedostatak educiranog kadra godinama izazov nad izazovima poslodavcima kao što su hotelijeri, restorateri, agencije...ukratko, svima koji pružaju ugostiteljske i turističke usluge. Stoga, pozivamo poslodavce da posjete festival i unaprijede poslovne aspekte te krenu u pripremu iduće sezone. Smatramo da pravodobna, pravilno odabrana i kvalitetna priprema osigurava adekvatno pružanja usluga u sezoni, a kako bi bila željene razine kvalitete, sigurnosti i pouzdanosti tu smo da ih inspiriramo novim idejama i rješenjima te upoznamo s budućim djelatnicima” - najavila je Alma Harašić Bremec, organizatorica Grand Gourmeta.

Festival počinje master classom o kavi u četvrtak u 10 sati, a zatim je zakazano službeno otvaranje u 11 sati. Odmah nakon toga je i prvi od tri okrugla stola Grand Gourmeta. Razgovarat će se o temi "Kava u Hrvata – mitovi i navike" koju vode renomirani domaći baristi i stručnjaci za kavu.

Dodajmo, okrugli stolovi odražavat će se svakog dana u 11.30 sati. U petak je, pak, okrugli stol u organizaciji HGK – Županijske komore Split s temom „Stipendiranje mladih”. O izazovima na tržištu radne snage govorit će eminentni stručnjaci iz zemlje i inozemstva, a nakon okruglog stola, u petak u 12.30 sati, otvorit će se Sajam poslova i stipendiranja, na kojem će se poslodavci iz sektora turizma predstaviti učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola te studentima s područja Dalmacije. Završni okrugli stol održat će u subotu, a tema je „Umjetnost prezentacije i prodaje vina”, iznimno značajnog marketinškog aspekta u privlačenju gostiju domaćim destinacijama.

„Multidisciplinarnim pristupom u raspravama na tri okrugla stola okupit će se vodeći stručnjaci iz različitih područja. Iznijeti će se ideje i nove strategije za uspjeh hrvatskog turizma koji počinje u destinacijama doživljaja što će biti i ključna tema think tanka posljednjeg dana Grand Gourmeta " - dodala je Harašić Bremec.

Think tank "Moć upravljanja destinacijom kroz doživljaje" u suorganizaciji Udruge poslovnih žena Krug Split, održat će se u subotu u 10 sati, a oni koji žele podastrijeti ideje i prijedloge vezane uz temu, te rade u turističko-ugostiteljskom sektoru, poželjno je da pošalju svoje podatke te stručno poslovne reference na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

Detalji o manifestaciji su na linku: https://www.skmer.hr/grand-gourmet/

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.