„Eat Know Love Istria“: moderan gourmet vodič raskošna je posveta Istri

„Eat Know Love Istria“: moderan gourmet vodič raskošna je posveta Istri

Novo raskošno izdanje gourmet magazina „Eat Know Love Istria“ donosi spoj vizualno dojmljivih fotografija i tekstova posvećenih inspirativnoj istarskoj kuhinji, vinima, ali i zanimljivoj povijesti i gostoprimstvu istarskih domaćina. Svi ti elementi nadogradnja su prirodnim ljepotama Istre i čine je jednom od top svjetskih destinacija kojoj se uvijek rado vraćamo.

Čarobna Istra kako je mnogi nazivaju proteklih se godina prometnula u jednu od najpoželjnijih svjetskih destinacija. Ovaj srcoliki poluotok neizostavna je postaja za sve hedoniste i štovatelje lijepog. No, uz visoku gastronomiju i sjajnu enološku scenu te prirodne ljepote, Istra svojim posjetiteljima nudi još štošta.

Na 60 raskošno uređenih stranica djelić priče o Istri donosi i treće izdanje gourmet magazina „Eat Know Love Istria“. Sam naziv magazina otkriva njegovu konceptualnu pozadinu. Naime, za veliki broj ljudi prva asocijacija na Istru je njezina gastronomska ponuda koja predstavlja idealan spoj kontinentalne i mediteranske kuhinje u kojoj se tradicionalno ili moderno spremaju riba i brojni drugi morski plodovi, najukusnija variva poput istarske maneštre, tjestenine s tartufima, raskošni umaci i jela od divljači, gulaš, ombolo i kobasice, omlet od divljih šparoga, sir...Upravo u potrazi za autentičnim istarskim jelima prožetim sjećanjima na minula vremena, posjetitelji usputno upoznaju i zavole Istru – njezinu povijest i baštinu, duboku poput najstarijeg drva masline.

„Možda su danas prve asocijacije na Istru čarobni gradići, skrivene morske uvale i žamor ljetnih večeri; iznimna vina, izvanredna hrana te odmor kakav se ne propušta. No, Istra je puno više od toga. Ona je i nekadašnja neimaština, skromnost i česta izmjena vlasti; težak fizički rad, obrada zemlje i jednostavni obroci“, ističe u uvodniku magazina „Eat Know Love Istria“ urednica Zorica Bocić. Upravo kako bi se prikazala i ta manje poznata strana Istre, ovaj gourmet magazin donosi neuobičajene i živopisne priče o Istri.

Od povijesti na pjatu - jela inspiriranih tradicijom i težačkom Istrom, do priče o Relais and Wine San Tommaso, prekrasnom obiteljskom posjedu i hotelu s vinarijom  u Balama, maslinovom ulju Latini i izrazito dojmljivom dizajnu ambalaže, Rovinjske gianduje, kolekcije čokolada Antonija Bazzarinija, Rovinježa koji je 1813. godine osmislio i patentirao preteču gianduje, deliciju od čokolade i badema i koji je djelomično zaslužan za recepturu Nutelle, zatim priče o značaju Vrsaranskog kruha u srednjem vijeku…Sve ovo i još mnogo drugih manje poznatih detalja o Istri možete pronaći u novom broju gourmet magazina „Eat Know Love Istria“ koji je dostupan na poveznici.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.