Završena Staropramen gastro turneja: Chef Melkior Bašić oduševio goste diljem Hrvatske

Završena Staropramen gastro turneja: Chef Melkior Bašić oduševio goste diljem Hrvatske

Chef Melkior Bašić, vrhunski kuhar i jedan od omiljenih chefova s televizijskih ekrana, uspješno je zaključio ovogodišnju Staropramen gastro turneju. U sklopu turneje posjetio je Makarsku, Osijek, Pulu, Rijeku i Zagreb, a gosti se slažu - svaka večera bila je pravo kulinarsko putovanje.

Zadnja večera održana je u zagrebačkom Red Apple pubu, a gosti su mogli uživati u tri ukusna slijeda. Za predjelo je pripremljen raguu od junetine s pljukancima u kombinaciji s ukiseljenom mrkvom, sjeckanim kikirikijem i svježim mladim lukom. Za glavno jelo servirano je carsko meso s umakom od crvenog vina, pireom od kokica i glaziranom mrkvom, a zadnji slijed sastojao se od čokoladnog deserta od pjenaste ganache kreme, namelake od bijele čokolade, keks pralina, gela od marakuje i slane karamele.

"Ova turneja bila je pravo gastronomsko putovanje, prilika da podijelim svoju strast prema hrani i ljubav prema pivu s ljudima diljem Hrvatske. Zahvalan sam svima koji su se odazvali na naš poziv i na svim pohvalama koje su me dočekale nakon večera. Još jedno posebno hvala Staropramenu na ovoj ugodnoj suradnji”, izjavio je chef Melkior Bašić.

Povodom završetka turneje, objavljena je i prigodna digitalna kuharica s receptima za pripremu jela s jelovnika, kako bi se svi ljubitelji dobre hrane i Staropramen piva mogli i sami okušati u pripremi ovih gastronomskih poslastica.

"Chef Melkior svojim je umijećem stvorio atmosferu u kojoj su se svi zaljubili u spoj Staropramen piva i vrhunske hrane, jako smo zadovoljni s ovom suradnjom i ovim putem bismo mu se još jednom željeli zahvaliti. Drago mi je da putem ove jedinstvene kuharice možemo podijeliti ovo kulinarsko iskustvo s ljudima diljem Hrvatske koji nam se nisu mogli fizički pridružiti”, poručila je Lara Nizić, Senior Manager za Premium & Beyond Brendove piva Zagrebačke pivovare.

Recepte s jelima kreiranima za “Staropramen večeru by Melkior Bašić” moguće je preuzeti na poveznici: Kuharica.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.