Dobrodošli u Drniš, na feštu „kralja dalmatinske gastronomije“, klapske pisme i narodnih običaja

Dobrodošli u Drniš, na feštu „kralja dalmatinske gastronomije“, klapske pisme i narodnih običaja

 

 

Šesto izdanje Festivala Drniškog pršuta održat će se na gradskom trgu Poljana u petak i subotu, 23. i 24. kolovoza. Posjetitelji će moći degustirati i izravno kod proizvođača kupiti višestruko nagrađivane delicije po kojima je drniški kraj nadaleko poznat. Osim pršuta, gostima će biti predstavljeni i drugi proizvodi drniškog kraja, poput pečenice, pancete, mišnog sira i drugih domaćih ovčjih i kozjih sireva, vina i  kruha ispod peke. Za potpun gastronomski užitak pobrinut će se Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i Udruženje obrtnika Kaštela koji će pripremati jela sa najboljim namirnicama s mora i iz dalmatinskog zaleđa.  Uz drniške proizvođače, očekuje se i sudjelovanje velikog broja izlagača iz cijele Dalmacije.

 

Festival je natjecateljskog karaktera, te će odmah po otvorenju, biti dodijeljene nagrade najboljim proizvođačima. Zabavni dio programa proteći će u znaku klapa. Uz domaću klapu Drniš, nastupit će klape Kampanel i Iskon. Uz njih, nastupi će i domaće kulturno – umjetničke udruge:  Gradski pjevački zbor Neuma, Tamburaški orkestar Krsto Odak, Gradski puhački orkestar Drniš, KUU Miljevci  i iskusni drniški pop/rock/jazz glazbenici za ovu prigodu okupljeni u sastav The Smoked Ham.  Program završava vatrometom u subotu navečer, oko ponoći.

 

 

 

 

Organizatori manifestacije su Turistička zajednica Grada Drniša, Grad Drniš i Udruga proizvođača drniškog pršuta. Uz visoko pokroviteljstvo Predsjednice RH i potporu Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske agencije za plaćanja u poljoprivredi, Šibensko – kninske županije, Nacionalnog parka Krka, Grada Zagreba i drugih.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.