Čarolija okusa u slovenskoj regiji Posavje (Krško) od kraja kolovoza do 7. rujna

OKUSI POSAVLJA

Želite li upoznati nešto novo, a za to ne potrošiti kilometre i kilometre puta, zašto ne biste posjetili Krško? Na svega pedesetak kilometara od Zagreba nalazi se iznimno zanimljiv gradić, bogate kulture i povijesti, koji se kao i cijela regija sve uspješnije prezentira i kao zanimljiva slovenska turistička destinacija. Ovom prigodom zasigurno će vas zaintrigirati manifestacija Okusi Posavlja jer Posavje je poznato po prekrasnoj prirodi ali i izvrsnim restoranima i oštarijama, pa je to ujedno i prigoda za upoznavanje suvremenog načina pripreme i prezentacije tradicionalne gastronomije te uzbudljive slovenske regije. Okusima se kroz razna gastronomska događanja predstavljaju najbolji kuhari, vinari i lokalni proizvođači, da bi zajedno priredili svojim gostima čaroliju okusa koji bude nostalgična sjećanja i razgaljuju dušu. Okusi Posavja ujedinili su sve one koji cijene lokalne namirnice i proizvode proizvedene u regiji Posavje, a u tjednu Okusa Posavja od 29. kolovoza do 7. rujna održat će se i mnogobrojna događanja koja će posjetiteljima pružiti priliku da se upoznaju s lokalnom gastronomijom i probaju najbolje što regija Posavje nudi.

U manifestaciji sudjeluju restorani, gostionice, pivnice, vinarije: Tri lučke, Oštarija Debeluh, Gostilna Repovž, Gostilna Kunst, Splavar, Restavracija Ajda, Gostilna Jež, Gostilna Šempeter, Penine Istenič, Keltis, Kmetija Kobal, Vinska klet Žarn, Klet Krško, Domaine Slapšak, Vina Kerin, Vino Kozinc, Vinska klet Molipachi, Klet Lipej, Pivovarna Ressel, Sirarna Gorišek, Eko kmetija Kuknberger, Eurosad Blanca, Žganje kuha Budič, Kmečka zadruga Sevnica, Ekološka kmetija Repovž, Olja Balon, a program je prilagođen i gostima koji dolaze na jedan dan i onima koji žele uživati u gastronomiji i drugim atrakcijama Posavske regije više dana.

Predviđen je sljedeći program događanja:

Od 30. kolovoza do 6. rujna - lokacija regija Posavje - Tjedan Posavske gastronomije u restoranima.

Utorak, 3. rujna - Vinska klet Žaren - Okrugli stol: Vinski turizam (moderator Drago Bulc)

Subota,7. rujna - Stari grad Krško - Festival vina i kulinarstva "Atrij izabranih okusa"

Sponzori: Avtohiša Makoma, DG  Duke Group, eVino

Organizator je Center za poduzetništvo i turizam Krško i Občina Krško , a informacije potražite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i na +38641 353 505 (kontakt Ksenja Kragl).

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.