Zagrebački hotel Esplanade u blagdanskom ruhu

Zagrebački hotel Esplanade u blagdanskom ruhu

Zagrebački hotel Esplanade ove godine obilježava  95. rođendan. Zbog korone ne može se primjereno slaviti ali  blagdanski ugođaj hotela  je na otvorenom prostoru. Sugrađanima i gostima u ovim  tmurnim vremenima poklanja se malo božićne radosti u svjetlosnoj priči koja blista mnoštvom lampica i projekcijom na pročelju zgrade. Legendarna terasa Oleander, za koju je svojedobno poznati književnik Miroslav Krleža govorio da predstavlja „granicu Europe s Balkanom”, tako je ovog adventa odjenula bajkovito zimsko ruho.

Hotel Esplanade povijesna je ikona i ponos Zagreba, a ono što ga svrstava među jedinstvene hotele u svijetu njegov je značaj i priča. Esplanade nije običan hotel – radi se o svojevrsnoj instituciji koja je tijekom svoje duge povijesti stekla status središta društvenog i kulturnog života Zagreba, kao i omiljenog okupljališta svih poklonika iznimne usluge i raskošnog ugođaja art décoa. Sagrađen davne 1925. godine za putnike slavnog Orient Expressa, na mjestu nekadašnjeg klizališta, oduvijek je privlačio slavne osobe, državnike, kraljevske obitelji i zvijezde sa svjetske scene šoubiznisa kao što su Josephine Baker, Elizabeth Taylor, princ Albert od Monaka, Hillary Clinton, princ Charles i mnogi drugi.

Svjetlosna instalacija obasjavat će Oleander terasu svaki dan sve do 6. siječnja 2021.  od 16 do 23 sata.

A ovog adventa može se  otputovati u Esplanadu i  doživjeti  raskoš Superior sobe, prepustiti se uživanju.  Uz stroge higijenske i sigurnosne mjere  može se doživjeti gastronomska priča: tradicionalni adventski brunch u restoranu Zinfandel, Dani bakalara u Le Bistrou,  božićne slastice, zimski kokteli i božićno izdanje poznatog Poslijepodnevnog čaja za dvoje u Esplanade baru.

Rođendanska i adventska ponuda od 95 EUR odnosi se na jedno noćenje u Superior sobi s uključenim à la carte doručkom za dvije osobe. Ponuda se odnosi samo na domaće goste, a dostupna je ovisno o raspoloživosti kapaciteta do 6. siječnja 2021. Boravišna pristojba iznosi 1,6 EUR po osobi po danu.

Rezervacija :tel. +385 (0)1 4566 666 ili email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Esplanada je pokrenula i uslugu narudžbi i preuzimanja jela kroz brz, efikasan i beskontaktni drive-through sustav ili mogućnost dostave limuzinom.

Tako se blagdanski ručak od vrhunskih namirnica te slatke i stilizirane poklone može osobno preuzieti ili će biti dostavljeni limuzinom

Pašteta od bakalara s Esplanadinim potpisom, salata od hobotnice,  salata s rižinim rezancima i kozicama, krem juha od čičoka, quiche lorraine s dimljenim lososom i hrenom, pita s bakalarom, domaći bakalar na bijelo ili crveno, domaća sočna savršeno pečena patka sa zapečenim mlincima i crvenim zeljem, ili pak cijela purica s mlincima i finim krumpirom dauphinoise uz umak od začinskog bilja, rolana teleća plećka, legendarni Esplanadini štrukli zapečeni u finom vrhnju, tradicionalni Esplanadin božićni kuglof sa začinima, sušenim voćem i čokoladom, makovnjača, orahnjača ili neodoljiva selekcija blagdanskih kolačića u pažljivo stiliziranoj ambalaži –  sve to može biti  na blagdanskom stolu u toplom domu, spremno za posluživanje i gurmansko uživanje.

Postupak narudžbe Esplanade Gourmet kolekcije za van vrlo je jednostavan. Gosti se mogu javiti  telefonom ili preko WhatsAppa, Vibera ili e-pošte, izvršiti narudžbu i platiti bankovnom transakcijom ili aplikacijom Keks Pay. Narudžbu mogu preuzeti u dogovoreno vrijeme putem brzog i efikasnog drive-through sustava, bez fizičkog kontakta te uz najviše standarde i stroge mjere opreza. Kada gost stigne svojim vozilom na stražnji ulaz hotela, naše osoblje u kratkom roku dostavlja i unosi u automobil svježe pripremljeno jelo, pakirano u stilizirane kutije.  Za one koji žele potpunu uslugu do svojeg kućnog praga, nudi se specijalna dostava limuzinom”, naglasio je Ivica Max Krizmanić, generalni direktor hotela Esplanade

 Narudžbe  telefonom na 0916042257 ili e-poštom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ponuda Esplanade Gourmet kolekcije – božićno izdanje za van dostupna je svaki dan od 11 do 22 sata. Narudžbe se preuzimaju prema potvrđenom dogovoru u točno određeno vrijeme nakon primljene uplate. Određena jela moguće je naručiti 30-ak minuta prije preuzimanja, a neka složenija jela potrebno je naručiti najmanje 4 sata prije – primjerice do 12 sati (do podneva) da bi bila spremna za preuzimanje najranije od 16 sati istog dana a takva jela najbolje naručiti dan ranije.

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.