Valamar u prošloj godini izgradio više od 400 nastambi za kukce, ptice i druge male životinje

Valamar u prošloj godini izgradio više od 400 nastambi za kukce, ptice i druge male životinje

Valamar je u 2023. godini u blizini svojih objekata postavio 250 kućica za ptice, 90 kućica za šišmiše, 70 hotela za kukce te 30 kućica za ježeve, što čini više od 400 nastambi za kukce, ptice i druge male životinje. Ove nastambe pružaju utočište te pomažu da razni kukci i ostale životinje izdrže hladno razdoblje i po potrebi nađu stanište u toplijem dijelu godine. Cilj projekta je očuvanje bioraznolikosti lokalnih područja.

“U Valamaru provodimo niz projekta i inicijativa usmjerenih prema očuvanju okoliša i bioraznolikosti. Uz pomoć naših gostiju, svake godine sadimo stabla, a trenutno se brinemo o preko 80,000 stabala, provodimo akcije čišćenja plaža i podmorja, podržavamo lokalne proizvođače hrane te surađujemo s preko sto obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. S partnerom WWF Adria se zalažemo za zaštitu Jadranskog mora i  očuvanja bioraznolikosti, a nedavno smo se priključili projektu repopulacije crvenih vjeverica u suradnji s Gradom Porečom, Zoološkim vrtom Zagreb i udrugom Centar Zdravlja Harmonija. Vjerujemo da ćemo zajedno s našim partnerima postizati velike korake kroz ulaganja u održivost i bioraznolikost”, izjavila je Tea Pestotnik Prebeg, direktorica sektora kvalitete i održivosti u Valamaru.

Valamar je u protekloj godini sklopio partnerstvo sa Svjetskom organizacijom za zaštitu prirode (WWF) s ciljem povećanja održivosti u segmentu nabave proizvoda iz ribarstva te zaštiti Jadranskog mora i očuvanja bioraznolikosti, što predstavlja prvu takvu suradnju u hotelskom sektoru u Hrvatskoj. Prema najnovijoj analizi poslovne medijske platforme Bloomberg Adria Valamar je ostvario najbolju ESG ocjenu u Hrvatskoj, dok je EcoVadis, globalna agencija za ocjenjivanje širokog spektra održivosti poslovanja nagradio Valamar srebrnom medaljom čime je Valamar postao prva i jedina hrvatska turistička kompanija čije su održive prakse prepoznate na svjetskoj razini.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.