Broj noćenja u Varaždinskoj županiji u porastu, predstavljena je i Varaždinska kištrica

KUĆA ZA ODMOR

U bajkovitoj kući za odmor "Noah" u Mađarevu danas, 31. srpnja, predsjedavajuća Turističke zajednice Natalija Martinčević i direktor TZ-a Miran Bojanić Morandini predstavili su podatke o broju noćenja u Varaždinskoj županiji kao i novitete koje uvodi Turistička zajednica Varaždinske županije.

- Varaždinska županija  po prvi puta uspješno je provela Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu u iznosu od milijun kuna za unaprjeđenje smještajnih kapaciteta, ali i da se kvaliteta u smještajnim podigne na jedan viši nivo. Time želimo izbjeći pretjeranu apartmanizaciju, odnosno da imate puno apartmana koji su ispod kvalitete i bez sadržaja.  Mi želimo dati i priču i kvalitetu. U protekle dvije godine od kada smo na čelu Turističke zajednice i Županije vidi se pozitivan pomak u projektu Kuće za odmor s pričom. Naime, imamo povećanje objekata s 22 na 50, broj ležajeva s 84 na 254 i broj noćenja s 3100 na 5000.  Prema podacima iz sustava eVisitor, do 28. srpnja na području Varaždinske županije ostvareno je 6,41% više noćenja nego u istom razdoblju 2018. godine. - naglasila je Martinčević.

Od stranih zemalja najveći broj noćenja zabilježen je od turista iz Njemačke, zatim slijede Poljska, Izrael, Italija, Austrija, Slovenija, BIH itd.Tijekom travnja 2019. godine izvršen je  prvi krug certifikacije za dodjelu oznake kvalitete i znaka „Kuće za odmor s pričom“.- Ukupno je stiglo 19 prijava, od čega njih 13, ukupnog kapaciteta 74 kreveta, zadovoljava kriterije za dobivanje oznake kvalitete i znaka „Kuće za odmor s pričom“. Svaka kuća ima svoju priču, a upravo se dovršava fotografiranje svih kuća kako bi se izvršile sve pripreme za izdavanje prve brošure – naglasio je Miran Bojanić Morandini.- S današnjim danom raspisujemo drugi poziv za uključivanje u projekt "Kuće za odmor s pričom" Vjerujem da će diljem Županije biti brojni novi ponosni nositelji certifikata kao sinonima za kvalitetni smještaj u Varaždinskoj županiji. – rekao je Bojanić Morandini.

 U bajkovitoj kući, brvnari Noah predstavljena je i "Varaždinska kištrica". Turistička zajednica Varaždinske županije za sve nosioce standarda „Kuće za odmor s pričom“ osigurala je besplatno za 2019. godinu „Varaždinsku kištricu“. Varaždinska kištrica zasada sadrži  bučino ulje, medenjaci, med, mlinci od hajdinog brašna, lavanda i eko-kozmetika te katalozi s svim relevantnim informacijama.Martinčević je naglasila kako je to prvi korak u povezivanju poljoprivrednih proizvođača našeg kraja  i njihovo uključivanje u turističku ponudu.Na današnjem predstavljanju prisutna je bila i direktorica Turističke zajednice Grada Novog Marofa Renata Horvatić, županijski vijećnik Nenad Koščak te vlasnik Kuće za odmor s pričom Dragan Žugec.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.